Vo vedení Markízy a CME nastali personálne zmeny

Vo vedení Markízy a CME nastali personálne zmeny

Od júla 2023 bude mať Markíza novú riaditeľku Centra výroby skupiny a materská spoločnosť televízie spoločnosť CME nového zástupcu riaditeľa výroby obsahu.

 Vo vrcholovom manažmente mediálnej skupiny CME dôjde od júla 2023 k zmene, do funkcie zástupcu riaditeľa výroby obsahu CME bude vymenovaný televízny manažér z Bulharska Ivaylo Svilenov Vandov. Súčasne do vrcholového manažmentu skupiny Markíza prichádza Alexandra Dubovská, ktorá obsadí pozíciu riaditeľky Centra výroby. V tejto funkcii nahradí Sebastiana Wimmera, ktorý sa rozhodol pre novú kariérnu príležitosť, informuje televízia v tlačovej správe. Wimmer bol Riaditeľ výroby skupiny Markíza a od roku 2021 aj českej skupiny Nova.

Alexandra Dubovská pôsobí v Markíze od roku 2011 na pozícii šéfproducentky hranej tvorby. V novej funkcii riaditeľky Centra výroby bude zodpovedná za produkciu hraných seriálov, reality a zábavných formátov, ako aj za činnosť oddelenia kastingu a rokovania s externými produkčnými spoločnosťami.

Foto: Markíza

Ivaylo Svilenov Vandov pôsobil posledných 15 rokov v bulharskej Nova Broadcasting Group, kde taktiež zastrešoval výrobu všetkých, interne aj externe produkovaných televíznych projektov. V televíznom biznise sa pohybuje 22 rokov. Vyštudoval ekonomiku na Univerzite národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Foto: Markíza

„Ďakujem Sebastianovi Wimmerovi za jeho skvelú prácu, obetavosť a všetky úspechy, ktoré Centrum výroby v uplynulých rokoch dosiahlo pod jeho vedením. Želám mu veľa šťastia v jeho ďalšom pracovnom i súkromnom živote. Zároveň sa teším na spoluprácu s Ivaylom a Alexandrou, verím, že svoje dlhoročné skúsenosti pretavia do ďalšieho zvyšovania kvality našej pôvodnej tvorby,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Okrem skupiny Markíza bude Svilenov Vandov zastrešovať televíznu produkciu aj na ďalších dvoch trhoch mediálnej skupiny CME - v chorvátskej skupine RTL Croatia a v slovinskej skupine PRO PLUS.