Česká televízia bude vyrábať relácie s TV ARTE

Foto: arte.tv Foto: arte.tv

Česká televízia v stredu v Štrasburgu dohodla spoluprácu s kultúrnou stanicou ARTE. ČT je tak treťou verejnoprávnou televíziou v strednej a východnej Európe, s ktorou bude tento francúzsko - nemecký kanál kooperovať na konkrétnych projektoch.

"Česká televízia vytvorila spustením kanálu ČT art doposiaľ najširší a najucelenejší priestor pre umenie a výnimočné kultúrne projekty na slovenských obrazovkách. Dnešný podpis zmluvy so stanicou ARTE je ďalším krokom k tomu, aby sme mohli divákom ponúkať kultúrny obsah na čo najvyššej kvalitatívnej úrovni," povedal generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák.
„Nielen, že na túto zmluvu nadviaže spolupráca na konkrétnych koprodukčných projektoch, ale je to aj otvorenie cesty pre naše relácie smerom k nemeckému a francúzskemu publiku," dodal.

Zmluva začne platiť od 1. januára a zaväzuje v budúcom roku obe strany investovať do spoločných koprodukčných projektov, a to najmä dokumentárnych filmov z oblasti umenia, kultúry a histórie.

Vedľa koprodukcií sa ČT s ARTE dohodla aj na akvizíciách relácií pre kanál ČT art a spoluprácu v oblasti prepájania internetových obsahov, informovala v tlačovej správe ČT.