RTVS chystá celovečerný film Krok do tmy

RTVS chystá celovečerný film Krok do tmy

RTVS podpísala dodatočne zmluvu na výrobu filmu Krok do tmy so spoločnosťou Trigon Production Patrika Pašša, ktorý sa začal natáčať pred rokom.

 

 


Krok do tmy je celovečerný film, scenáristami sú Marián Puobiš a Miloslav Luther, ktorý je zároveň aj režisérom filmu.

Ľúbostná dráma z povojnového obdobia je o mileneckom vzťahu ženatého lekára a politickej agitátorky. V hlavnej úlohe lekára a bývalého partizánskeho veliteľa Martina Dubovského sa objaví herec Marko Igonda, jeho manželkou Evou je Monika Haasová a milenku Soňu stvárňuje česká herečka Kristýna Lišková-Boková. Film sa natáčal aj v prostredí Strážovských vrchov. Kameramanom je Igor Luther.

Hoci nakrúcanie podľa zmluvy začalo už v roku 2012, RTVS zmluvu na film podpísala len teraz. Na obrazovke RTVS by sa mal film objaviť v deň výročia SNP 29. augusta 2014, čo je tri mesiace po kinopremiéra filmu, ktorá je naplánovaná na máj, prípadne jún v roku 2014. RTVS je koproducentom filmu. Podľa zmluvy koprodukčný vklad RTVS môže byť použitý aj na úhradu nákladov, ktoré vznikli pred dňom podpisu zmluvy.

Celkový rozpočet filmu je 1,6 miliónov eur. Finančný vklad RTVS je 200 tisíc (vrátane DPH), ktorý RTVS poskytuje so zmluvy so štátom a vecný vklad 50 tisíc. Pomer majetkových prác k dielu je podľa zmluvy rozdelený takto: RTVS 13.5% a Trigon 86,5%.