STVR v súvislosti s úmrtím Daniela Mikletiča mení program

STVR v súvislosti s úmrtím Daniela Mikletiča mení program Ilustr. foto RTVS

V nedeľu vo veku 65 rokov zomrel známy slovenský popový textár, novinár a scenárista Daniel Mikletič. Slovenská televízia a rozhlas v súvislosti s úmrtím Mikletiča mení program.

Rádio Slovensko si na Daniela Mikletiča zaspomína v rozhlasovom vysielaní dnes 5. augusta o 19.05 h špeciálnym vydaním relácie Svet hudby, v ktorej sa Rado Mešša bude venovať najznámejšej Mikletičovej textárskej tvorbe a odznejú v nej hudobné hity, na ktorých legendárny textár spolupracoval.

Zdroj: Facebook D.M.

Rádio Regina si pripomenie textára zajtra 6. augusta o 19.00 h reprízou relácie Na koncerte s Reginou, ktorá bola odvysielaná pri príležitosti 65. narodením Daniela Mikletiča.

Rádio Regina Západ sa bude venovať spomienke Daniela Mikletiča dnes o 13.48 h v rozhovore, ktorý Martin Jurčo pripravil k textárovej šesťdesiatke. Spomienkové vysielanie bude pokračovať v sobotu 10. augusta o 13.05 h v relácií Túto hudbu mám rád (repríza z roku 2007) a taktiež v nedeľu 11. augusta 10.00 h.

Mikletič napísal texty mnohých známych slovenských piesní: napríklad Po schodoch, Vidiečan, Nechajte si ju!  Mikletič bol spolumajiteľ a producent v spoločnosti SQ MUSIC Slovenské hudobné vydavateľstvo, predtým bol producentom v Škvrna Records. Začínal ako hudobný dramaturg a dramaturg zábavných programov v Československej televízii.