V týchto dňoch sa rieši osud Modrého z neba

V týchto dňoch sa rieši osud Modrého z neba Foto: Markíza

Po odchode Zuzany Ťapákovej z Markízy už Modré z neba Vila Rozborila nemá také stabilné miesto v programe televízie ako doposiaľ.

 


Nový riaditeľ Matthias Settele hľadá v televízii finančné rezervy. Pred pár dňami rozhodol o konci celej programovej služby - TV Fooor končí a v súčasnosti sa rozhoduje práve nad Modrým z neba, nad jeho ďalšou existenciou, ale hlavne cenou. Reláciu dodáva pre Markízu spoločnosť Vila Rozborila. Na otázku Eurotelevízie, či Modré z neba bude na Markíze aj v roku 2014, nový riaditeľ jednoznačne neodpovedal. „S Vilom sme v neustálom kontakte. Zo strany Markízy záujem trvá, ale rokovania ešte stále pokračujú. Nedávno sme sa stretli vo Viedni a hovorili sme o budúcnosti Modrého z neba. Bolo to veľmi príjemné a vtipné stretnutie, ale zároveň aj tvrdé vyjednávanie. Každopádne to bolo naozaj profesionálne," povedal v rozhovore pre Eurotelevíziu nový šéf Markízy Settele.

 

Denník Plus Jeden Deň napísal, že suma za výrobu jednej časti relácie Modré z neba je 90 000 eur, pričom reálne náklady môžu byť niekoľkonásobne nižšie. Rozboril označil sumu za nezmysel. „Nebudeme sa vyjadrovať k finančným záležitostiam televízie. Modré z neba je projekt, ktorý za päť rokov vysielania pomohol stovkám ľudí a máme záujem o ďalšiu spoluprácu. Momentálne rokujeme o pokračovaní a počítame s reláciou aj v ďalšej sezóne," povedala pre denník hovorkyňa Tatiana Tóthová.

„Odhad sumy, ktorá sa objavila v médiách a za ktorú by sa údajne relácia dala nakrútiť, bol úplne mimo reality," povedal pre Nový čas Settele. „Modré z neba má svoju cenu, ale zároveň je to pre Markízu veľký úspech. Ale uvidíme, ako to bude ďalej... S pánom Rozborilom o tejto veci rokujeme... Riziko je vždy súčasťou biznisu. Dali sme mu ponuku a je na ňom, či ju prijme a zostane," hovorí Settele.

„Myslím, že rokovania budú do týždňa uzatvorené. Snívať sa bude určite aj v budúcom roku, to je isté," povedal pre Nový čas moderátor.
Ak by sa Markíza s Rozborilom na novej cene nedohodla, relácia určite neskončí. To, že záujem o reláciu Rozborila majú aj v JOJ, povedal verejne výrobný riaditeľ TV JOJ Ivan Huljak v lete v diskusii na Pohode.