Druhá séria šou Jama levova na Markíze prinesie opäť zaujímavé biznis príbehy. Slovenská sporiteľňa spustí aj súťaž o 10-tisíc eur

Druhá séria šou Jama levova na Markíze prinesie opäť zaujímavé biznis príbehy. Slovenská sporiteľňa spustí aj súťaž o 10-tisíc eur Foto: Markíza

Inovatívne nápady môžu získať nielen investíciu od levov, ale tiež podporu od Slovenskej sporiteľne, banky aj pre podnikateľov. Na svoje si môžu prísť aj tí, ktorí nezískajú investíciu či sa nestihli do šou zapojiť.

Podnikateľská šou Jama levova prinesie už od 5. septembra nové zaujímavé príbehy. Na základe vlaňajšieho úspechu aj túto jeseň sa vracia na obrazovky televízie Markíza. V koprodukcii so Slovenskou sporiteľňou ponúkne odvážnym a ambicióznym ľudom s výnimočným podnikateľským nápadom, vynálezcom a autorom revolučných myšlienok šancu získať významnú finančnú investíciu pre ich originálne projekty.

Osem epizód 2. série šou Jama levova bude TV Markíza vysielať každý štvrtok o 21:55 hod., predplatitelia Voyo ich budú môcť sledovať tradične v exkluzívnom predstihu.

„Dáta ukazujú, že inšpirácia aj takouto populárnou formou je veľmi dôležitá. Viac ako 40 percent opýtaných v našom prieskume uviedlo, že im šou Jama levova dala impulz k tomu, aby začali premýšľať nad podnikaním, respektíve vďaka nej zrealizovali svoj sen o vlastnom biznise. A to je pre nás dôležité. Už dlhodobo podporujeme (nielen) začínajúcich podnikateľov, vidíme ich potenciál a vieme, že sú pre Slovensko veľmi dôležití,“ konštatuje Dáša Juríková, šéfka Brand Hubu Slovenskej sporiteľne.

Okrem toho, každý z účastníkov získa od banky Biznis kartu s účtom na dva roky zadarmo, terminálom v mobile, ale aj na mieru šité, unikátne poradenstvo a vstup na októbrovú Biznis konferenciu Slovenskej sporiteľne, ktorá im umožní získať nové kontakty. Odovzdá im ju nová tvár z banky – expert na podnikanie – Jakub Kábrt, ktorý podnikateľom v priamom prenose v skratke zhodnotí ich potenciál.

 Reprofoto

„Na Jame levovej je skvelé, že má naozaj viditeľný pozitívny dopad na podnikateľov, ktorí do nej vstúpia. Či už odídu s investíciou, ktorá im dokáže zmeniť život, alebo aj s kritikou, ktorá ich možno zachráni od zlých biznisových rozhodnutí. Tohtoročné príbehy sú skutočne rozmanité. Navštívime východniarskych vynálezcov, zahráme si počítačovú hru, poplačeme si s podnikateľkami, ktorým nikto neveril, dokonca si aj zatancujeme s tučniakmi. Ako hovorí Juraj Fehervari - v Jame levovej zažiješ všetko!" prezradila Katarína Vargová, kreatívna producentka šou Jama levova.

Počas trvania šou sa budú môcť začínajúci podnikatelia, nielen zo šou Jama levova, zapojiť do súťaže Slovenskej sporiteľne o 10-tisíc eur. Je otvorená pre všetkých, ktorí začali alebo chcú začať podnikať v roku 2024. „Víťaz spolu s peniazmi na rozbeh podnikania dostane aj unikátne poradenstvo od odborníkov a pohľad na jeho biznis. Naši experti v banke budú sledovať biznis príbeh víťaza súťaže a aj komunikačne podporovať jeho sen,“ vysvetľuje Dáša Juríková.

„Srdcia divákov a dôveru podnikateľov po celom svete si táto šou získala svojou jedinečnou energiou, profesionalitou a pozitívnym dopadom na podnikateľské prostredie v krajine. Aj slovenská verzia značne zarezonovala a som vďačná ‘levom’, že sa s nami vydali na cestu pomoci rozvíjania podnikateľských možností pre účastníkov a snahy plniť ľuďom svoje sny,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Natáčanie nových epizód Jamy levovej trvalo deväť dní, pričom príprava celého projektu zabrala približne pol roka. Najdlhšou časťou prípravy boli dôkladné castingy. Producenti sa osobne stretli s takmer 100 podnikateľmi a s ďalšími viac než 200 možnými kandidátmi boli v telefonickom kontakte. Pred investorov napokon predstúpilo 45 uchádzačov o investíciu do svojho projektu. Aby sa podnikateľ dostal pred investorov, musel zaujať svojou prezentáciou, mať zaujímavý príbeh, osobnosť alebo produkt, predložiť základný biznis plán a preukázať odhodlanie.
Formát Dragons' Den má pôvod v Japonsku, kde ho vyvinula a v roku 2001 prvý raz uviedla na obrazovky tamojšia Nippon TV, celosvetovo ho distribuuje spoločnosť Sony Pictures Television. Na konte už má viac než 30 ocenení, napríklad v USA získal štyri roky po sebe prestížnu cenu Emmy.

Výroba tohto programu prebieha v súlade s postupmi udržateľnej produkcie, teda s maximálnym ohľadom na životné prostredie.

Pätica nekompromisných investorov ostáva nezmenená:

• Tatiana Ondrejková - spoluzakladateľka a CEO úspešného cestovateľského portálu Pelikan.sk. Prevádzkuje aj dva medzinárodné e-commerce obchody a patrí medzi najúspešnejšie podnikateľky na Slovensku.
• Milan Dubec - slovenský podnikateľ, investor a filantrop, ktorý vlastní a riadi projekty v developmente, online a médiách. Je CEO developerskej spoločnosti Reinoo a zakladateľ viacerých úspešných portálov ako Azet.sk, Aktuality.sk, Pokec.sk, Bistro.sk, Nehnuteľnosti.sk a spolumajiteľom viacerých ďalších úspešných firiem na Slovensku (Goodreqest, EIV.AI, Zilinak.sk).
• Igor Kolla - v roku 1990 založil úspešnú telekomunikačnú spoločnosť Antik Telecom, jeho podnikateľské aktivity sa neskôr rozšírili aj za hranice Slovenska, najmä do Ázie. Je tiež vizionárom, ktorý stojí za viacerými inovatívnymi projektami.
• Juraj Fehervari - zakladateľ najrýchlejšie rastúcej značky barefoot topánok na svete - Be Lenka. Unikátny produkt, globálny rast a firemná filozofia mu priniesli niekoľko prestížnych ocenení. V roku 2021 pridal do svojho portfólia inovatívnu dizajnovú barefoot značku Barebarics a retailovú sieť PLAN BE.
• Igor Rattaj - úspešný slovenský podnikateľ a akcionár v spoločnosti Tatry Mountain Resorts, najväčší investor v rámci voľnočasových aktivít a turizmu nielen na Slovensku.