STVR získala novú veľkú športovú akvizíciu

STVR získala novú veľkú športovú akvizíciu Ilustr. foto: RTVS

Slovenská televízia a rozhlas v týchto dňoch podpísala zmluvu na nové športové licencie.RTVS prinesie divákom obe slovenské hádzanárske ligy, ako aj Slovenský pohár v hádzanej. Hádzanú tak v sezóne 2024/25 uvidia diváci exkluzívne na televíznom okruhu :Šport, avizuje STVR v tlačovej správe.

 

„Divákom ponúkneme minimálne 60 zápasov z oboch hádzanárskych líg a Slovenského pohára, a tiež vybrané reprezentačné duely. Na Športe odvysielame minimálne jeden zápas za týždeň, a okrem toho  aj zápasy našich reprezentantiek na ME v dňoch 28. novembra – 15. decembra a tiež MS mužov od 14. januára do 2. februára 2025. Ide o skutočne veľké množstvo premiérového exkluzívneho športového obsahu,“ povedal Pavol Gašpar, poverený vedením Sekcie športu STVR.

Vysielanie hádzanej na :Športe odštartuje už v piatok 27. septembra o 17.45 h reprezentačným zápasom žien, v ktorom sa proti sebe postaví Slovensko a Faerské ostrovy. V sobotu, 28. septembra, o 17.15 h uvidia diváci na :Športe veľký šláger NHE (Niké Handball Extraligy), zápas MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov.

„Veľmi sa teším, že sa nám darí dostávať na obrazovky Slovenskej televízie a rozhlasu viac domáceho športu a najmä zápasy slovenských reprezentácií. Táto zmluva je pre nás ďalším míľnikom pri napĺňaní športového vysielania a podpore slovenského športu. Verím, že postupne pribudnú zmluvy aj k ďalším športom a diváci uvidia na športovom okruhu verejnoprávneho vysielateľa zaujímavý športový obsah,“ vyjadril sa zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.