JOJ s ČT ponúknu spoločný temný seriál Lovec, prinášame podrobnosti (FOTO, VIDEO)

JOJ s ČT ponúknu spoločný temný seriál Lovec, prinášame podrobnosti (FOTO, VIDEO) Foto: JOJ

Televízia JOJ v blízkom čase ponúkne divákom nový mysteriózny seriál Lovec, ktorý prinesie tajomné vyšetrovanie aj prvky hororu.

Spolupráca televízie JOJ s Českou televíziou pokračuje. Po koprodukciách na seriáli Svet pod hlavou, minisérii Ultimátum a vianočnej rozprávke Krakonošove tajomstvo, ponúknu tentokrát obe televízie svojim divákom seriál Lovec. Jeho nakrúcanie sa začalo na jeseň 2022 pokračovalo na rôznych lokáciách v Čechách a na Slovensku a posledná klapka padla pri Prahe 7. mája tohto roka.

​Detektívny mysteriózny seriál Lovec vznikal pod vedením českého režiséra Jiřího Stracha a produkčnej spoločnosti Trigon Production. V hlavných úlohách diváci uvidia dvojicu hercov - Janu Kolesárovú a Pavla Kříža.

Tomáš Lang (Pavel Kříž) je exorcista, bývalý kňaz a človek so zvláštnymi nadprirodzenými schopnosťami a Alica Černá (Jana Kolesárová) žena, v bežnom živote pracujúca ako manažérka, ktorá v detstve záhadným spôsobom prišla o mamu a vyrástla v detskom domove. Alica sa stane súčasťou vyšetrovania všetkých prípadov, ktoré sú doménou Tomáša a ostatných LOVCOV. Alica je bojovníčka, samostatná žena, ktorá v sebe po stretnutí s Tomášom Langom objaví schopnosť bojovať so stelesneným zlom.

V ďalších úlohách sa objavia Marek Lambora, Ivo Gogál, Martin Stránský, Jiří Dvořák, Judit Pecháček, Petra Polnišová, Atilla Mokoš, Ján Mistrík, František Kovár, Ľubo Paulovič, Jana Hubinská, Max Bolf a ďalší.

„Lovec je detektívna mystery s témou vyháňania duchov a exorcizmu. Zároveň vzácnou príležitosťou pracovať na niečom, čo radikálne vybočuje z obvyklého
scenáristického a seriálového rámca. Na žánrových projektoch je najťažšie predstaviť divákovi uveriteľný svet, a to aj napriek tomu, že sa v ňom vyskytuje mnoho tajomna a záhad. Ak sa to ale podarí, dokážeme tým povedať aj niečo podstatné k dnešnému spôsobu života a ľudskému smerovaniu všeobecne," povedal režisér Jiří Strach. Za najdôležitejšie považuje budovať u diváka emócie a napätie, ktoré je pre žáner krimi a mystery kľúčový. "Verím, že divákom prinesieme niečo pre náš priestor nové a ojedinelé. Hlavné postavy Tomáš a Alica sú obaja silné individuality a vrstevnaté osobnosti, ich osobné príbehy budeme odhaľovať len postupne. Rovnako sa postupne vyvíja aj ich vzťah. Navyše pracujeme s prvkom, kedy ženská hrdinka nečakane vstupuje do takmer rýdzo mužského, rigidného sveta Rádu.“