Od 1. novembra štartuje Prima LOVE SK

Od 1. novembra štartuje Prima LOVE SK Foto: Prima Love SK

Programovú ponuku skupiny Prima na slovenskom televíznom trhu rozšíri od piatka 1. novembra televízny kanál Prima LOVE SK. Podľa konceptu kanálu Prima LOVE v Českej republike ponúkne obsah zameraný predovšetkým na ženské publikum.

Jeho program bude vychádzať z programovej štruktúry svojho českého vzoru, a to vrátane množstva akvizičných titulov. Kanál Prima LOVE SK bude od svojho štartu v ponuke väčšiny operátorov satelitných, káblových, IPTV a platených DVB-T služieb na Slovensku, informuje televízia v tlačovej správe.

Televízia prima rieši situáciu ohľadom zákazu vysielania českých staníc na Slovensku tak, že spúšťa slovenské verzie jej programových služieb. Prima LOVE SK tak pribudne k už existujúcim staniciam ako sú Prima SK, Prima COOL SK. "Po úspechu zamerania na mužské publikum s kanálom Prima COOL SK sme teraz pripravili obsah pre ženské diváčky. Program Prima LOVE SK prinesie osvedčené seriály, ako vlastné, tak aj akvizičné, a bude priebežne obohacovaný o úplne nové tituly, ktoré budú mať premiéru súčasne s českým Prima LOVE,“ povedal generálny riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

V programovej štruktúre kanálu Prima LOVE SK sa od začiatku objavia tituly známe práve z vysielania Prima LOVE v Českej republike. Obsah vysielania však bude neustále dopĺňaný ďalšími atraktívnymi seriálmi z vlastnej aj zahraničnej produkcie.

„Diváčkam prinášame už legendárny seriál Rodinná pouta, ktorý pred dvadsiatimi rokmi odštartoval boom takzvaných nekonečných vzťahových seriálov. Vlastnú tvorbu doplnia aj rôzne akvizičné seriály. Romantiku, ale aj napätie z impozantných rakúskych Álp nám sprostredkujú Záchranáři z hor a následne príbehy Doktora z hor. Aj na kanáli Prima LOVE SK nadviažeme na úspech tureckých romantických sérií. Tie si vďaka kombinácii romantiky a humoru, navyše vo vizuálne atraktívnom prostredí, právom získavajú srdcia divákov. Na úvod to budú seriály Zvrat osudu a Příchuť lásky. V budúcom roku napríklad aj tituly Vůně jahod, Sladká pomsta, Láska s vůní oliv, Souboj s láskou a mnoho ďalších, vrátane niekoľkých úplne nových seriálov, ktoré uvedieme premiérovo v Česku a teraz aj na Slovensku,“ povedala Alex Ruzek, programová riaditeľka skupiny Prima.

Skupina Prima pôsobí na slovenskom televíznom trhu od roku 2017, keď naň vstúpila s televíznym kanálom Prima PLUS, dnes Prima SK. Od roku 2020 začala aj na Slovensku oficiálne šíriť kanál svojej spravodajskej multiplatformy CNN Prima NEWS. Na jar tohto roku pribudol v programovej ponuke slovenských divákov kanál Prima COOL SK zameraný predovšetkým na mladších mužov.