Valné zhromaždenie Empresy odvolalo z predstavenstva Jaromíra Soukupa

Valné zhromaždenie Empresy odvolalo z predstavenstva Jaromíra Soukupa Ilustr. reprofoto: TV Barrandov

Valné zhromaždenie spoločnosti Empresa Media, ktorá vlastní TV Barrandov, odvolala z predstavenstva bývalého vlastníka Jaromíra Soukupa. Bude v ňom iba súčasný majiteľ Ján Čermák. Vyplýva to zo zápisu v obchodnom registri. Empresa Media vedľa televízie Barrandov vydáva časopisy Týždeň, Sedmička, Interview a Inštinkt.

Jediný akcionár, ktorým je Čermák, zároveň odhlasoval zmenu stanov, podľa ktorých bude predstavenstvo novo jednočlenné. Odvolal tiež bývalú prevádzkovú riaditeľku mediálnej agentúry Médea Jitku Vekovú z dozornej rady a na jej miesto zvolil riaditeľku TV Barrandov a Čermákovej spoločnosti S24 Andreu Miu Geyer.

Čermák plne ovládol spoločnosť Empresa Media tento rok v máji, keď získal od Jaromíra Soukupa zvyšných 50 percent Empresy. Čermák už od jesene minulého roka v Emprese vlastnil polovičný podiel a zaisťoval prevádzkové financovanie televízie Barrandov.

TV Barrandov je v konkurze a súd povolil jej reorganizáciu. Televízia na jar dlhovala veriteľom takmer jednu miliardu korún. Podľa nedávneho posudku Deloitte bola hodnota majetku televízie ku koncu júla 102 miliónov korún.

Televízia už zo svojho vysielania odstránila všetky programy, v ktorých bol ústrednou postavou Soukup a podľa Čermáka chystá jednak vlastnú tvorbu, ale aj nakupuje nový obsah od externých dodávateľov. V októbri mali kanály televízie podľa údajov Asociácie televíznych organizácií celkovú sledovanosť 2,2 percenta divákov.