Borovský: Je to zvláštna sezóna

Borovský: Je to zvláštna sezóna Foto: JOJ

Televízii JOJ sa aktuálna sezóna veľmi nevydarila. Po niekoľkých dieloch stiahla nový seriál Klan aj zoznamovaciu šou Láska na celý život. Vyvolených musela zredukovať. Rekordy neprináša ani nový seriál Dedičstvo ani nové Veľké Noviny JOJ.

 


„Je to zvláštna sezóna, ktorá odštartovala už v júni. Kým my sme nepovažovali za správne investovať do leta, Markíza nechala v programe Búrlivé víno, preto mala lepší rozbeh do jesennej sezóny," hodnotí generálny riaditeľ František Borovský sezónu v rozhovore pre týždenník Eurotelevízia.

Zdroj: PMT„Až teraz sa krok za krokom postupne dostávame smerom nahor, no je to ťažší proces ako v minulosti, keď boli naše východiskové pozície rovnaké. Faktom však je, že my na rozdiel od Markízy nemusíme po 3. kvartáli predkladať akcionárovi mínus 10 miliónov v hospodárení," povedal Borovský.

 Televízia síce priniesla viacero nových formátov - napríklad seriál Klan, zoznamovaciu šou Láska na celý život - no krátko po štarte ich stiahla. Čo pobúrilo ľudí, ktorí to začali pozerať. "Ak program nevykazuje známky, že by sa jeho ratingy mohli postupne zlepšovať, potom je to naozaj jediná cesta. Nemá zmysel nechávať program, ktorý sa bude na obrazovke len trápiť," povedal Borovský, ktorý za najväčší úspech sezóny považuje Česko Slovensko má talent.

Odporúčame aj: Ďalšia relácia prežila na JOJ len deň

Podľa dostupných čísel z peoplemetrov v kategórii divákov 12+ JOJ stále výrazne zaostáva za Markízou - v trhovom podieli o viac ako 10 percentuálnych bodov.

Borovský avizuje, že chce popracovať na dodržiavaní času vysielania. Čo je po častých prerušeniach programu reklamou jedna z najčastejších výčitiek divákov súkromným televíziám. „Na Slovensku nefungovali základné pravidlá, aké sú bežné v zahraničí, kde seriál zvyčajne trvá 45 minút a šou 90 minút. Na Slovensku sme sa všetci naháňali, kto skončí čo najneskôr. Rozhodli sme sa preto, že zavedieme jednotné stopáže, potom bude jednoduchšie plánovať program tak, aby nedochádzalo k 15-minútovým meškaniam. Chceme tiež znížiť množstvo upútaviek, čím sa skrátia aj reklamné bloky," povedal Borovský pre týždenník.