Adele Banášovej vychádza kniha

Adele Banášovej vychádza kniha

Moderátorka Adela Banášová sa vydala na dráhu svojho otca, ktorý píše knihy. Dnes jej vychádza kniha pre deti.

 

 

„Baču ovce netrápili. Tie sa totiž vďaka jeho lenivosti napokon samy naučili podojiť, priniesť ,mlieko do salaša i všetkými možnými procedúrami vyrobiť z neho to, čo bolo treba. Procedúry teraz nebudeme opisovať, pretože by ste na to potrebovali minimálne strednú potravinársku školu nadstavbou, a tú asi, milé deti. Nemáte. Salaš jednoducho fungoval výborne aj napriek tomu, že bača vôbec, ale absolútne nič nerobil."

Známej moderátorke dnes vyšla kniha s názvom Zabudnuté slovenské rozprávky.

„Každý pozná príbeh Janka Hraška alebo rozprávku Soľ nad zlato. Tie voľakedy dávno zozbieral a spísal Pavol Dobšinský. Rozprávky, ktoré vám prinášame v tejto knihe, mali, naopak, smolu, že sa našli len nedávno na istom salaši. Ten salaš sa má zbúrať. Keby sa salaš nebúral, tento starý zaprášený zväzok zabudnutých rozprávok z rokov 1787 až 1789 by sa nikdy nenašiel," píše vydavateľ o knihe určenej pre čitateľov od 8 rokov. 

„Túto miniknihu som napísala ako darček pre moju mamu asi pred desiatimi rokmi. Vtedy nebolo v pláne posunúť ju niekam ďalej vo svojej existencii, hoci kde-tu niekto prejavil jemnú sympatiu voči tomuto výtvoru," povedala moderátorka pre pluska.sk. Banášová sa pred niekoľkými mesiacmi rozhodla nechať ranné vysielanie vo Fun rádiu. S rádiom stále spolupracuje, v popoludňajšom vysielaní odpovedá na otázky detí.