Novinky RTVS: Marcel a Junior, nový seriál a zábavná relácia

Foto: Fun rádio Foto: Fun rádio

Novú sezónu začína RTVS na televíznej obrazovke od utorka s tvárami Fun rádia.

 

 


RTVS prichystala na január viacero noviniek. Z obrazu sa vytratí dvojica Elena Vacvalová a Oliver Andrásy, no ich relácia, ktorú moderovali - Nikto nie je dokonalý - ostáva, ale s novými moderátormi. Andrásy sa na jeseň posťažoval, že nemá voľné víkendy, na relácii sa však naďalej podieľa režijne. Dvojicu nahradia moderátori Fun rádia Milan "Junior" Zimnýkoval a Marcel Forgáč. Ich prvými hosťami v utorok po správach budú Marián Čekovský a Matej "Sajfa" Cifra.

Junior a Marcel ešte ako hostia v relácii    Foto: RTVS

Po zábavnej šou v utorok pôjde na Jednotke nový kriminálny deväťdielny seriál Grand hotel. Španielsky mysteriózny dobový seriál sa odohráva sa na začiatku minulého storočia.

Zábavná šou Milujem Slovensko už v januárovej ponuke nie je. Namiesto nej bude v piatok večer špeciálne vydanie relácie 5 proti 5 s podtitulom "Extra – piatok pre celé Slovensko!" Zábavná súťaž má podobné prvky ako niekdajšie 5 proti 5 Špeciál. Vyrába ju spoločnosť Petra Núňeza Nunez Nfe na základe licencie od spoločnosti Fremantlemedia, moderátorom bude podobne ako pri 5 proti 5 Andrej Bičan. Bude vysielaná naživo, súťažiť nebudú rodiny, ale partie kamarátov rovnakých profesií. Tvorcovia do relácie oslovovali napríklad taxikárov, záchranárov, sestričky, učiteľov, alebo skupiny, ktoré spája spoločná vlastnosť (blondínky, fitnesky, kulturistov).
Zatiaľ RTVS dohodla osem častí za spolu 222 tisíc eur.

V piatok bude relácia 5 proti 5 na obrazovke trikrát. Denne počas pracovných dní sa vysiela pred večernými správami a v repríze pred obedom.

Od 12. januára pravidelne vždy v nedeľu večer bude RTVS na Jednotke vysielať vlastný trinásťdielny seriál Kolonáda „z prostredia kúpeľov, kam si pacienti chodia liečiť nielen telo ale aj dušu."

Podrobnosti o seriáli Kolonáda.

Bez zmeny ostáva sobotňajší večer – Pošta pre Teba a po nej Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou.