RTVS začína s Kolonádou 2, bude iná

RTVS začína s Kolonádou 2, bude iná Foto: Patrik Ratajský/RTVS

Druhá séria je dramatickejšia, príbeh hrdinov nešetrí, hovorí režisér Kolonády Stanislav Párnický.

 


Prvá séria Kolonády, ktorú RTVS vysielala v roku 2014, priniesla RTVS nadpriemerné čísla. Pôvodný televízny seriál z prostredia kúpeľov sa vracia. Prvý diel odvysiela RTVS 10. januára večer na Jednotke.

 

„Do príbehu vstupuje oveľa viac náhodných prvkov, čo je typické pre náš každodenný život. Majú rozhodujúci vplyv na konanie našich hrdinov. Tým sa príbeh stáva oveľa bezprostrednejší a reálnejší, pričom nestráca svoju melodramatickú podobu," povedal režisér v rozhovore pre RTVS. Príbeh je podľa neho zaľudnenejší a jednou z postáv je dieťa.

Foto: Patrik Ratajský/RTVS

O čom bude druhá séria Kolonády?

Prvá séria Kolonády končí rodinným zmierením. Igor, Zuzana, Adam a Adela Bernátovci majú však spoločné tajomstvo: neprezradiť Kubovi, čo bolo medzi Zuzanou a Adamom. Dúfajú, že ich snaha dokáže zachrániť Kubovi rodinné zázemie. Adam však cíti za rozklad rodiny zodpovednosť, dáva v kúpeľoch výpoveď a odchádza zo Slovenska. Pred bratom Kubom to zdôvodní lepšou pracovnou príležitosťou. S rodinou je len v občasnom telefonickom kontakte.

Príbeh druhej série sa začína vo chvíli, keď sa Adam po roku strávenom v Nemecku vracia domov. Zareagoval na výzvu kamaráta Borisa a prijal miesto ortopéda v martinskej nemocnici, len pár kilometrov od kúpeľov. Spolu s ním prichádza na víkend aj jeho láska, Slovenka Tereza, s ktorou sa zoznámil v Hamburgu. Adam požiadal Terezu o ruku, no tá odmieta, lebo sa nechce na Slovensko vrátiť. Zdá sa, že príletom do Bratislavy sa ich vášnivý vzťah končí.

Tereza odchádza na východ Slovenska navštíviť rodičov a svojho 5-ročného syna Šimona. Doma ju však čaká prekvapenie: jej otec je smrteľne chorý. Tereza sa preto rozhodne, že sa už do Nemecka nevráti a prijme Adamovu ponuku na svadbu. Adam je šťastný a je ochotný byť Šimonovi dobrým otcom. Na svadbe sa stretáva celá rodina Bernátovcov. Všetci jej členovia sa pred Terezou snažia ukázať v čo najlepšom svetle. Adam však vidí, že to medzi nimi nefunguje. Nemá však čas riešiť staré problémy, musí bežať zachraňovať Šimona, ktorý vyliezol na strom. Adam ho síce zachráni, no sám sa pri tom ľahko zraní.