Čím nahradili operátori zaniknutú TV Fooor

Čím nahradili operátori zaniknutú TV Fooor

V decembri skončila vysielanie štvrtá progamová služba z rodiny Markízy. Operátori využili uvoľnené miesto rôzne.

 

 

„Na pozíciu po skončení vysielania TV Fooor sme k 1.1.2014 zaradili slovenskú hudobnú stanicu Senzi TV," povedal pre Omédiách.com hovorca UPC Jaroslav Kolár.

„Namiesto TV Fooor sme do základného balíka Magio TV umiestnili Senzi TV a zároveň aj Fashion TV," povedal Tomáš Palovský hovorca pre technológie a siete Slovak Telekom.

V Orange TV „aktuálne ostáva táto kanálová pozícia voľná. Je možné, že ju vyplníme pri najbližšom rozširovaní programovej ponuky," povedala Ivica Hricová z Orange.

Odporúčame aj: Najnovšia televízia zo skupiny Markízy končí

„Momentálne priestor využívame ako rezervu, aby sme ho časom vedeli využiť na nový skutočne zaujímavý kanál," povedal Marek Michalík z marketingu spoločnosti Satro.

Swan TV Fooor nenahradil žiadnym iným kanálom.

TV Fooor bola aj súčasťou celoštátneho multiplexu na DVB-T. "Na základe rozhodnutia vysielateľa TV Fooor ukončil vysielanie v 1. celoplošnom multiplexe. V tomto multiplexe sú šírené TV stanice, ktorých kapacitu si hradia vysielatelia. Aktuálne sme v jednaní s ďalším vysielateľom o zaradení jeho TV stanice do ponuky Voľnej telky - 1. multiplexu," povedal Michal Šuran z Towercomu.

Televízia Fooor z rodiny Markízy nevydržala ani rok. Nový riaditeľ rozhodol o jej konci krátko po svojom nástupe. Vysielala od 25. februára do konca minulého roka.