Otvorenie olympiády aspoň chvíľu videlo 1,4 milióna divákov

Otvorenie olympiády aspoň chvíľu videlo 1,4 milióna divákov

Otvárací ceremoniál ZOH v Soči priniesol RTVS víťazstvo v čase, keď ho vysielala. Kým celá planéta videla len štyri kruhy, v Rusku videli všetkých päť.

 

 

Slávnostné otvorenie olympijských hier sa začalo v piatok krátko po 17 hodine a RTVS ho vysielala najprv na Jednotke a od 19 hodiny na Dvojke.

Na Jednotke mal ceremoniál podľa údajov PMT/TNS SK 46,7 percentný podiel v kategórii 12+. Pričom videlo ho v priemere 848 tisíc divákov. Aspoň časť ceremoniálu na Jednotke videlo až 1,4 milióna divákov.

Slávnostné otvorenie olympiády malo viac divákov ako seriál Chlapi neplačú na Markíze (355 tisíc divákov) a Súdna sieň na JOJ (210 tisíc).

Odporúčame aj: Kompletný program olympiády na RTVS

Pokračovanie na Dvojke pozeralo v priemere 659 tisíc divákov a trhový podiel bol 30,6 percent. Dvojka tak porazila všetky spravodajské relácie – aj Televízne noviny na Markíze a Veľké noviny JOJ.

Ceremoniál sa nezaobišiel bez problémov. Na začiatku sa ukázala dekorácia s piatimi hviezdičkami, ktoré sa mali zmeniť na olympijské kruhy. Posledná hviezdička sa však zasekla, čiže kruh, symbolizujúci americký kontinent sa neukázal. Zaujímavosťou je, že diváci, ktorí sledovali štátnu televíziu v Rusku videli všetkých päť kruhov. Otvárací ceremoniál šiel totiž s miernym oneskorením. Podľa sme.sk organizátori, keď videli problém, pustili do vysielania olympijské kruhy z generálky, kde a ukazovali bez problémov.

Foto: Olympic.org