Záver zápasu Rusko - Slovensko videlo 1,3 milióna divákov

Záver zápasu Rusko - Slovensko videlo 1,3 milióna divákov Foto: Markíza

Zatiaľ najbojovnejší výkon slovenskej hokejovej reprezentácie na zimnej olympiáde v Soči proti tímu Ruska zabezpečil televízii Markíza najlepšiu sledovanosť za ostatné roky.

 


Tretiu tretinu zápasu Rusko - Slovensko, ktorá vyvrcholila predĺžením a samostatnými nájazdmi, si v nedeľu 16. februára v cieľovej skupine 12+ nenechalo ujsť 1 279 000 divákov. „Ide o najvyššiu sledovanosť od finále speváckej šou Česko Slovenská SuperStar v decembri 2009," oznámila Markíza v tlačovej správe.

 

V strategickej cieľovej skupine 12-54 dosiahol záver zápasu trhový podiel 72,4 percent.

V sobotu 15. februára si druhú tretinu zápasu Slovensko – Slovinsko pozrelo 906-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Tretiu tretinu priameho prenosu duelu USA – Rusko videlo na Dajto 377-tisíc divákov v cieľovej skupine 12+.

Neúspešný súboj Slovenska s Českom o postup do štvrťfinále olympijského šampionátu si v utorok 18. februára na Markíze pozrelo v priemere 1 167 000 divákov starších ako 12 rokov.

Zatiaľ najvyššiu sledovanosť od zavedenia peaplemetrov mal zo športových prenosov priamy prenos semifinálového súboja medzi slovenskými a českými hokejistami v roku 2012, keď ho sledovalo takmer 1,5 milióna divákov.

Od zavedenia píplmetrov v roku 2004 mala väčšiu sledovanosť len prvá séria Slovensko hľadá Superstar, ktorá prilákala k obrazovkám v niektorých dieloch až 1,8 milióna ľudí.

Údaje: PMT/TNS SK