Počas Správ RTVS zlyhalo virtuálne štúdio

Počas Správ RTVS zlyhalo virtuálne štúdio

Čo je v skutočnosti za moderátorskou dvojicou pri čítaní večerných správ? Diváci to mohli vidieť, keď v RTVS v živom vysielaní zlyhala technika.

 

 

V pondelok RTVS slávnoostne spustila nové virtuálne štúdio. Prvé správy boli odvysielané za prítomnosti vedenia na poludnie.

No už v utorok došlo k prvému zlyhaniu. Na začiatku hlavnej spravodajskej relácie Správy RTVS za moderátormi nebola zaužívaná sivočervená grafika, ale len tma, reflektory a káble. Virtuálne štúdio zlyhalo.

Pri ďalšom vstupe už to bolo v poriadku.

„Nové virtuálne štúdio bolo spustené po niekoľkomesačných náročných prípravách, no napriek tomu sa môže televízna technika stať nevyspytateľnou," vysvetlil pre Omédiách.com hovorca RTVS Juraj Kadáš. „V tomto prípade sa jednalo o výpadok systému Orad. Za chybu sa divákom ospravedlňujeme, bola odstránená okamžite, ešte počas vysielania utorkových správ," dodal.

Odporúčame aj: RTVS vysiela z nového virtuálneho štúdia

RTVS od začiatku tohto týždňa používa nové virtuálne štúdio MD1, ktoré vyrába program v HD kvalite. „V dlhodobom horizonte plánujeme zrekonštruovať aj tzv. komplex UTD a presunúť doň spravodajstvo, ktoré by tak po rekonštrukcii malo vysielať z reálneho štúdia," povedal Kadáš.

NA výpadok nás upozornil pozorný divák Domino Lesičko.