Najsledovanejším filmom roka v televízii je prízemná česká komédia

Najsledovanejším filmom roka v televízii je prízemná česká komédia Foto: M.Schmiedberger

V siedmom nebi na JOJ skončilo za americkým filmom na Markíze.

 

 

Televízia Markíza sa dnes pochválila rekordom. Česká komédia Kameňák 4, ktorú vysielala v sobotu, sa stala najsledovanejším filmom od začiatku roka v rámci ponuky všetkých staníc. „V cieľovej skupine 12-54 zaznamenala komédia rating 14,5 % a trhový podiel 42,6 %. V oboch hlavných cieľových skupinách išlo nielen o najsledovanejší program dňa, ale aj o celkovo najsledovanejší filmový titul od začiatku roka v rámci ponuky všetkých slovenských staníc," píše Markíza v tlačovej správe.

Pri Kameňáku 4 sa obzvlášť zabávali muži 15-24, ktorí Markíze zabezpečili trhový podiel až 56,9 %. Celkovo si ho nenechalo ujsť 644-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Kameňák 4 patrí na stránke ČSFD.cz medzi najhoršie filmy roka. "Nazvat Kameňák 4 filmem by bylo velmi přehnané a nepřesné. Sled obhroublých, trapných i nechutných výjevů totiž postrádá profesionalitu prakticky ve všech filmařských řemeslech. Především pak v textu, jenž nenabízí příběh, ale scénky, které by byly urážlivé vůči ženám, mužům, mladým lidem, seniorům, ba i nebožtíkům, profesím i menšinám národnostním, jakož i sexuálním – kdyby nebyly hlavně strašlivě pitomé a nejapné," píšu v recenzii novinky.cz.

V nedeľu štartovala JOJ obdobu Modrého z neba s Vilom Rozborilom. Relácia V siedmom nebi na JOJ skončila na druhom mieste za akčným americkým filmom Nezastaviteľný na Markíze, ktorý mal v kategórii 12-54 rating 12,6 % a share 32,6 %.