Digi Sport získala práva pre SR a ČR na I. Európske hry Baku 2015

Digi Sport získala práva pre SR a ČR na I. Európske hry Baku 2015 baku2015.com

Televízia Digi Sport získala pre územie Slovenskej aj Českej republiky exkluzívne vysielacie práva na I. Európske hry Baku 2015, ide o prvé multišportové podujatie Európy.

 

 

Generálny riaditeľ Digi Slovakia Marcel Šatanek hovorí, že Európske hry sú porovnateľné s olympijskými hrami. „Európske hry budú najvýznamnejším športovým podujatím budúceho roku. Práve vďaka svojim štyrom špecializovaným športovým kanálom DIGI Sport 1, 2, 3 a 4 dokážeme divákovi priniesť všetko podstatné, čo sa na športoviskách v Azerbajdžane od 12. do 28. júna budúceho roku udeje. Už teraz garantujeme vysielanie najmenej 500 hodín programu a v závislosti od výsledkov slovenských a českých športovcov sa tento objem môže ešte zvýšiť," povedal Šatanek.

Program budú tvoriť predovšetkým priame prenosy a súhrnné spravodajstvo z každého dňa súťaží. Súčasťou prenosov bude aj otvárací a záverečný ceremoniál.

Šatanek nevylúčil možnosť spolupráce s inými televíznymi spoločnosťami na území Slovenskej a Českej republiky. Záujem prejavila Česká televízia, s ktorou Digi Sport začne v týchto dňoch predbežne rokovať.

Host broadcasterom Hier vyrábajúci televízny signál je spoločnosť International Sports Broadcasting (ISB) so sídlom v Madride, ktorá pokrývala posledných sedem olympijských hier.

Svoje kontinentálne hry má aj Amerika či Ázia. Cyklus hier bude štvorročný: majú sa konať vždy rok pred olympijskými hrami.
Iniciátor Európskych hier – Európske olympijské výbory (EOV) - chce docieliť, aby sa Európske hry stali univerzálnym kvalifikačným podujatím na OH.

V Baku sa očakáva účasť viac ako 6000 športovcov zo všetkých 49 európskych krajín. Tí budú bojovať v 20 športoch – 16 olympijských a 4 neolympijských.