Pozrite si spot Aliancie s homosexuálnym párom, ktorý televízie nechcú vysielať

Pozrite si spot Aliancie s homosexuálnym párom, ktorý televízie nechcú vysielať

V spote chlapček kreslí obrázok, na ktorom je rodina, a odrazu po neho prídu adoptívni rodičia. "Kde je mama?" pýta sa chlapec. Vo dverách stoja adoptívni rodičia – pár mužov, držiaci sa za ruky.

 

 

Aliancia za rodinu sa chystala na predreferendovú kampaň do televízii s vlastným spotom. Referendum bude 7. februára.

Odporúčame aj: V spote Aliiancie účinkuje moderátorka RTVS

Televízia Markíza odmietla vysielať spot bez toho, aby ho videla. "Rozhodli sme sa neponúknuť špeciálne reklamné bloky na komunikáciu referenda, ani pre podporovateľov ani pre aktivistov, ktorí sú proti," píše vo svojom stanovisku pre Omédiách.com televízia. „Zatiaľ čo organizátori referenda sú pripravení tému komunikovať, ľudia s iným názorom zvyčajne nie sú organizovaní tak, aby dokázali zaplatiť reklamné spoty prezentujúce alternatívne postoje," píše televízia.

Viac: Markíza vysvetľuje, prečo sa rozhodla nevysielať spoty Aliancie za rodinu

"Televízia Markíza tak deklaruje, že nie je rodinnou televíziou a že bez jasných pravidiel podporuje názory, ktoré sa jej hodia a odmieta tie, ktoré sa jej nehodia. Napísali sme preto list vlastníkovi televízie Markíza a požiadame o vysvetlenie, ako môže prísť k takému rozhodnutiu, a či bude takto televízia Markíza postupovať aj v prípade iných občianskych združení, ktoré budú chcieť v televízii vysielať akúkoľvek reklamu," uviedol v stanovisku hovorca Aliancie Anton Chromík.

Reklamu nebude vysielať ani RTVS a rozmyslela si to aj televízia JOJ.

Video zverejnil web postoy.sk.