Na Skylinku boli vypnuté programy Novy v HD

Na Skylinku boli vypnuté programy Novy v HD Foto: Nova

Prevádzkovateľ česko-slovenskej satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group informoval zákazníkov o odpojení programov Nova HD, Nova Cinema HD a Fanda HD.

Spoločnosť CET 21 odpojila vstupný signál programov Nova HD, Nova Cinema HD a Fanda HD distribuovaných prostredníctvom satelitu Astra 23,5°E. "Dúfame, že problém bude čo najskôr vyriešený. Do tej doby budú HD verzie uvedených programov nahradené ich SD verziami. Žiadne prelaďovanie prijímačov nie je potrebné," píše prevádzkovateľ Skylinku a ospravedlňuje sa za prípadné komplikácie.

"So spoločnosťou Skylink sme sa nedohodli na spolupráci týkajúce sa distribúcie HD kanálov. K ich vypnutiu došlo v stredu 12. augusta 2015 vo 14h. Naše HD kanály naďalej nebudú zahrnuté v ponuke Skylinku," napísala v tlačovej správe hovorkyňa Novy Anna Suchá. "Divákom, ktorí nechcú prísť o atraktívny obsah vo vysokom rozlíšení na kanáloch Nova, Nova Cinema a Fanda, odporúčame začať využívať služby niektorého z operátorov ponúkajúcich HD kvalitu," dodala.