Z JOJ Group odchádza Andrej Miklánek

Z JOJ Group odchádza Andrej Miklánek Foto: Archív A.M.

Bývalý športový komentátor a zakladateľ niekdajšej športovej Trojky prišiel do JOJ Group pred dvoma rokmi.

V JOJ Group bol manažérom divízie platených kanálov a služieb. Ku koncu decembra z JOJ Group odchádza.

"Do JOJ-ky som prišiel so zadaním vytvoriť sekciu plateného obsahu. Hoci pred necelými tromi rokmi sa to zdalo skôr ako utópia, k dnešnému dňu je kompletne spoplatnené nelineárne vysielanie (archív), mobilné platformy a HD verzie programov JOJ Group, resp. nielen jej, ale aj druhej silnej komerčnej televízie. Obchodná dohoda sa rodila v pomerne komplikovaných takmer dva roky trvajúcich rokovaniach medzi nami, inými komerčnými televíziami, kľúčovými operátormi a ich asociáciami," povedal Miklánek.

Miklánek sa podieľal aj na príprave detskej televíznej stanice ŤUKI TV, ktorú JOJ Group vytvorila pre Slovak Telekom. Práve do Slovak Telekomu smerujú jeho ďalšie kroky.

V Slovak Telekom bude pôsobiť v oblasti televíznej platformy Magio.

ANDREJ MIKLÁNEK prišiel do JOJ Group v lete v roku 2013. Predtým bol tri roky obchodným riaditeľom spoločnosti Mediaresearch pre Českú republiku a Slovensko, ktorá sa zaoberá prieskumami televíznej sledovanosti prostredníctvom píplmetrov.
Najdlhšie obdobie svojej kariéry pracoval v RTVS - s malou prestávkou takmer desať rokov – začínal ako externý asistent, bol aj športový redaktor či manažér obchodného oddelenia. Bol aj členom top manažmentu televízie, mal na starosti športové vysielanie. Bol autorom projektu a projektovým manažérom spustenia športovej Trojky.