Moderátor spôsobil v živom vysielaní Miss Universe faux pas

Moderátor spôsobil v živom vysielaní Miss Universe faux pas Foto: Instagram piawurtzbach

Miss Mexiko po hanlivých výrokoch majiteľa súťaže pôvodne nemala prísť. Na súťaž prišla až potom, ako ju Trump predal.

 

 

Novou Miss Universe sa stala tmavovlasá Filipínka Pia Alonzo Wurtzbach.
Na ďalších dvoch miestach skončili Miss Kolumbia a Miss USA. Pri vyhlasovaní víťazky pritom podľa AP došlo k nepríjemnému nedorozumeniu zo strany konferenciéra Steva Harveya, ktorý najprv vyhlásil za novú Miss opäť Kolumbijčanku, ako tomu bolo minulý rok. Hneď potom sa ospravedlnil, že správu od usporiadateľov zle prečítal, a korunka nakoniec putovala od Kolumbijčanky k Filipínke.

Najkrajšie dievča "vesmíru" korunovala vlaňajšia Miss Universe Paulina Vega z Kolumbie.

Prvý ročník Miss Universe sa konal v roku 1952 v kalifornskom Long Beach a súťažilo v ňom len 30 účastníčok.

V roku 1996 kúpil súťaž americký podnikateľ a terajší uchádzač o prezidentskú kandidátku za Republikánsku stranu Donald Trump. Tento rok na jeseň ale súťaž predal spoločnosti WME/IMG. Organizátori sa predtým rozhodli ukončiť partnerstvo s Trumpom potom, čo sa Trump čoby uchádzač o úrad prezidenta USA počas svojho júnového prejavu nevyberavo vyjadroval o Mexičanoch. Povedal vtedy, že Mexičania prinášajú do USA len drogy a kriminalitu a nazval ich "násilníkmi". Hrozilo kvôli tomu zrušenie finálovej účasti Miss Mexika, ktorá sa rozhodla prísť až potom, čo Trump súťaž predal.

Zvyšné krásky z finálovej pätnástky tejto najstaršej svetovej súťaže krásy pochádzali z Mexika, Brazílie, Austrálie, Indonézie, Dominikánskej republiky, Francúzska, Curaçao, Belgicka, Japonska, Venezuely, Juhoafrickej republiky a Thajska.