Herca Billa Cosbyho úrady obvinili zo znásilnenia

Herca Billa Cosbyho úrady obvinili zo znásilnenia Foto: The Cosby Show

Prokuratúra amerického štátu Pensylvánia dnes obvinila herca Billa Cosbyho zo znásilnenia.

Delikt, počas ktorého komik údajne omámil svoju obeť drogami a alkoholom a následne ju sexuálne zneužil, sa odohral vo Filadelfii v januári 2004, informovala agentúra AP.

"Pán Cosby svoju obeť prinútil, aby zjedla prášky a pila víno. Následne nebola schopná pohybu a pán Cosby ju sexuálne zneužil," uviedol štátny zástupca z Norristown v Pensylvánii Kevin Steele. K obvineniu prokuratúra pristúpilo vraj preto, že sa v prípade objavili nové informácie. Obeť je ochotná s úradmi spolupracovať. Premlčacia lehota v prípadu by vypršala už v januári, informovala agentúra Reuters.

Kvôli údajným sexuálnym deliktom Cosbyho v minulých rokoch verejne obvinilo na 50 žien, súd im však doteraz ani v jednom prípade nedal za pravdu. Viacero údajných sexuálnych deliktov sa odohralo už dávnejšie sú premlčané.

Osemdesiatročný herec obvinenia údajne zneužitých žien dlhodobo odmieta. Jeho právnici tvrdia, že všetky sú ohováraním a ich cieľom je slávneho herca pošpiniť.

Cosby začal svoju filmovú kariéru hraním v komediálnych kluboch. V 60. rokoch prišla rola v televíznom seriáli I Spy (Ja špión). O dve desaťročia neskôr herec produkoval a v rokoch 1984 až 1992 si zahral v The Cosby Show, v jednom z najpopulárnejších amerických televíznych sitcomov.