V Turecku vzniká televízny seriál o prezidentovi Erdoganovi

V Turecku vzniká televízny seriál o prezidentovi Erdoganovi Reprofoto youtube

V Turecku vzniká televízny seriál o živote a diele súčasného prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, ktorý je často kritizovaný za autoritárský štýl vládnutia.

 

 

Podľa filmového producenta Aliho Avciho sa má seriál pod názvom Reis (Vodca, Hlava) venovať Erdoganovmu detstvu a prvým rokom jeho politickej kariéry.

V decembri začala výrobaa v týchto dňoch natáčanie seriálu, ktorý má byť ďalšou z pôct Erdoganovi. Už v marci by sa mal dostať na obrazovku štátnej televízie.

Dospelého Erdogana a jeho ženu budú stvárňovať populárni tureckí herci, píše agentúra ANSA.

Odporúčame aj: Markíza group bude vysielať indický seriál - Indická nevesta

Príbeh Erdoganovho života začne v chudobnej štvrti v Istanbule a bude pokračovať jeho zvolením za starostu tohto najväčšieho tureckého mesta. Tiež sa bude venovať jeho zatknutiu v roku 1999, keď bol tento konzervatívny islamský politik obvinený z útoku na svetskosť štátu.

Producent vysvetľoval potrebu vzniku tohto seriálu tým, že vo svete majú úspech filmy o superhrdinoch, ako sú Spiderman alebo Superman, hoci sú vymyslené. Sám si vraj ale položil otázku, "ako sa stali hrdinami?" Erdogana podľa neho teraz ľudia vidia tiež ako prezidenta a vodcu, on ho chce seriálom predstaviť ako prostého človeka.