Markíza má špeciálne predvolebné diskusie

Markíza má špeciálne predvolebné diskusie Foto: Markíza

Televízia Markíza chystá pred voľbami špeciálne predvolebné vysielanie. Začína už cez víkend.

 


Prvú predvolebnú diskusiu odvysiela Markíza v nedeľu o 13. hodine. Moderátorkou bude Zlatica Švajdová Puškárová, ktorá v upútavke avizuje ostré predvolebné debaty, a redaktor Michal Kovačič. „V rámci predvolebných diskusií sme oslovili všetky kandidujúce strany, ktorých zástupcovia dostanú vo vysielaní rovnocenný priestor. Diváci môžu svoje otázky posielať aj cez facebook Televíznych novín," povedala pre Omédiách.com Ľudmila Ráceková, PR manažérka televízie.

 Odporúčame aj: Ufo, časomiera, štyria moderátori - takto budú vyzerať predvolebné debaty v RTVS

Markíza bude v predvolebnom období a počas parlamentných volieb vysielať diskusie a mimoriadne správy viažuce sa k voľbám nasledovne:

1. Predvolebné diskusia – celkovo Markíza odvysiela 5 diskusií, kde dostanú priestor všetci lídri kandidujúcich strán

2. Volebná noc – počas volieb bude Markíza vysielať mimoriadnu reláciu, kde prinesie exit poll, živé vstupy zo straníckych centrál a výsledky volieb. Hosťami v štúdiu bude novinár a politický komentátor Marián Leško a sociológ Martin Slosiarik.

3. Mimoriadne správy prinesie nasledujúci deň po voľbách, kde oznámi oficiálne výsledky volieb. Súčasťou správ bude prehľad udalostí počas volebnej noci.

4. Diskusia s víťazmi volieb - lídrami strán, ktoré sa dostanú do nového parlamentu, bude v nedeľu po voľbách.

Televízia si zároveň dala pred voľbami urobiť exkluzívny prieskum verejnej mienky od agentúry Focus. Podľa prieskumu z januára vládny Smer-SD by vládu sám nezostavil, na vládnutie by im chýbalo 10 mandátov.