Noc Oscarov 2016 bude vysielať TV Doma aj ČT2

Noc Oscarov 2016 bude vysielať TV Doma aj ČT2 Reprofoto youtube HBO

Priamy prenos ceremoniálu z Los Angeles odvysiela v noci z 28. na 29. februára TV Doma, sestra televízie Markíza.

 


88. ročník odovzdávania najprestížnejších filmových cien bude v Hollywoode moderovať Chris Rock. Na Doma budú prenos v slovenčine sprevádzať moderátori Miriam Šmahel Kalisová a Roman Juraško, spolu s dramaturgom Borisom Pršom. Vysielanie sa začne na TV Doma od 01:00 a na ČT2 približne od 02:30.

 

V pondelok večer potom zároveň na ČT art od 20:20 hodiny ponúkne záznam prenosu v takzvanom medzinárodnom vydaní, oznámila ČT.

Odporúčame aj: Prehľad nominácií na Oscara vo všetkých kategóriách

Najviac nominácií na filmové ceny Oscar za rok 2015 získal film Revenant Zmŕtvychvstanie režiséra Alejandra Gonzáleza Iñárritua. Nominovaný bol dvanásťkrát, okrem iného v kategórii najlepší film. Druhý najväčší počet nominácií, desať, má sci-fi Šialený Max: Bláznivá cesta. Tretí je so siedmimi nomináciami dráma Marťan.

Hlavná hviezda Revenant Zmŕtvychvstanie Leonardo DiCaprio bol nominovaný v kategórii najlepší herec spolu s Michaelom Fassbenderom, ktorý v snímke Steve Jobs stvárnil zakladateľa firmy Apple. V tejto kategórii ďalej figurujú Matt Damon (Marťan), Bryan Cranston (Trumbo) alebo Eddie Redmayne (Dánska dievča).