Trump je nespokojný s termínmi predvolebných debát, kolidujú s futbalom

Trump je nespokojný s termínmi predvolebných debát, kolidujú s futbalom Reprofoto FB D.T.

Republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump sa dnes ohradil voči plánovaným termínom predvolebných debát, v ktorých sa na jeseň stretne so svojou demokratickou sokyňou Hillary Clintonovú.

 

 

V rozhovore pre televíziu ABC povedal, že mu prekáža, že dva z troch televíznych duelov kolidujú sa zápasmi ligy amerického futbalu.

"Dve z troch (debát) idú podľa mňa proti (lige) NFL, takže z toho nemám veľkú radosť," povedal newyorský magnát Trump, ktorý počas primárok zbieral body za agresívne televízne vystúpenia, v ktorých väčšinou porážal konkurentov.

Odporúčame aj: Trump sa vraj vydával za svojho hovorcu a sám seba chválil

Nezávislá komisia, ktorá o termínoch prezidentských duelov rozhoduje už od roku 1987, vybrala tohtoročné tri televízne večery takmer pred rokom. Debaty sa uskutočnia 26. septembra a 9. a 19. októbra, samotné voľby sú na programe 8. novembra.

Podľa dnešného vyjadrenia komisie nie je možné nájsť tri večery, v ktorých nebudú debaty kolidovať so žiadnymi športovými prenosmi.

Liga amerického futbalu patrí v USA k najsledovanejším súťažiam a Trump sa zjavne obáva zníženia sledovanosti predvolebného duelu. Jeho ľudia sa preto budú snažiť s komisiou v najbližších týždňoch dojednať možnú zmenu.

Clintonová naopak nemá s termínmi žiaden problém. "Budem tam," odkázala v reakcii na Trumpovo vyhlásenie.