Weissov právnik takmer privrel redaktorovi JOJ hlavu a ruku

Weissov právnik takmer privrel redaktorovi JOJ hlavu a ruku Reprofoto Markíza

Slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa ml. dnes prepustili na slobodu. Z cely predbežného zadržania ho doprevádzal jeho právnik Juraj Kuráň aj novinári.

 


Weiss ml. na otázky novinárov neodpovedal. Právnik bol z novinárov podráždený. Pri nástupe do auta po otázkach redaktora JOJ, ktorý sa ho pýtal, či trvá na tom, že televízia JOJ klame, povedal: „Televízia klamala a konfabulovala, budeme žiadať náhradu škody," povedal advokát a zavrel dvere. Pritom takmer privrel ruku a hlavu redaktora JOJ, ktorý sa stihol odtiahnuť. Advokát následne naštartoval a pri cúvaní buchol do auta, ktoré za ním stálo.

 

Podľa televízie JOJ slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho obvinila polícia z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Televízia sa pri reportáži odvolávala na policajný zdroj z prostredia vyšetrovania. Vo vozidle malo byť podľa informácií televízie asi desať mladých ľudí a šoférovať ho mal Vladimír Weiss mladší, ktorý sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj odberu krvi.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I vzniesol na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 26-ročnému Vladimírovi W. z Bratislavy," povedala Lucia Mihalíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Odporúčame aj: Futbalista Weiss po incidente slovne útočí na speváka a médiá

Weiss a jeho právny zástupca Kuráň podajú sťažnosť. Kuráň tvrdí, že Weiss auto nešoféroval a uznesenie označil za nezákonné. „S maximálnym dôrazom protestujem a ohradzujem sa k informáciám, ktoré odzneli predovšetkým v hlavnej spravodajskej relácii TV JOJ, a ktoré následne prebrali ďalšie slovenské médiá. Informácia s uvedením celého mena a priezviska môjho klienta, ako aj obrazového záznamu je absolútne nepravdivá a dezinformujúca a porušuje práva môjho klienta na ochranu osobnosti, jeho cti a jeho mena," povedal Kuráň pre web netky.sk.