TV Fooor skončila na Orange predčasne

TV Fooor skončila na Orange predčasne

Televízia Fooor z rodiny Markízy sa dlho neohriala. Nevydržala ani rok. Nový riaditeľ rozhodol o jej konci krátko po svojom nástupe.

 


TV Fooor mala skončiť 31. decembra o polnoci. Posledný deň v roku sa odmlčala na Orange TV už skôr. U operátora Orange nevysielala už od 17 hodiny. Namiesto avizovaného programu bol len oznam, že TV Fooor už nevysiela. U iných operátorov  podľa dostupných informácii TV Fooor vysielala do polnoci.

 

Posledné hodiny v programe patria americkým komédiám Vianočné prázdniny, Európsky gigolo a Niekto to rád blond.

O konci TV Fooor rozhodol nový riaditeľ TV Markíza Mathias Settele na jeseň, krátko po svojom nástupe. Podľa neho je strategicky lepšie mať popri Markíze do budúcna radšej dve stredne veľké stanice ako tri menšie. Predpoledný deň v roku bol jej trhový podiel podľa údajov PMT/TNS SK v kategórii 12+ 1,6 percent.

Divákov Fooor sa snaží vysielateľ získať pre stanicu Dajto. „Fooor síce naozaj končí, ale zábava ani zďaleka nie, tá totiž pokračuje! Vaše obľúbené komédie a seriály nájdete v roku 2014 v televízii Dajto! Chýbať samozrejme nemôžu nielen kultová Rodina Addamsovcov či Teória veľkého tresku, ale ani nesmrteľná klasika ako Partička," píše televízia na svojom webe.

 

Televízia odštartovala v pondelok podvečer 25. februára starou americkou komédiou Prázdniny v Amerike z roku 1983.