Rozboril na JOJ bude skoro ako na Markíze

Rozboril na JOJ bude skoro ako na Markíze Foto: JOJ

Viliam Rozboril chystá novú reláciu V siedmom nebi, ktorá sa na obrazovke JOJ objaví podľa neho už v lete. Rovnaký moderátor, rovnaký tím, podobné príbehy aj logo. Podobu s markizáckou reláciou moderátor nerieši.

 

 


Markíza pritom netají, že značka Modré z neba patrí jej. „Modré z neba je značka, ktorá patrí televízii Markíza," povedala v minulosti hovorkyňa Markízy.
To, či sa bude V siedmom nebi podobať na formát Modrého z neba, ktorý patrí konkurenčnej Markíze, Rozboril nerieši. „Neriešim, či sa to bude podobať, alebo nie, riešim, aby to pomáhalo ľuďom a bolo atraktívne pre tých, čo sa na to budú pozerať," povedal v rozhovore pre Nový Čas Nedeľa Rozboril.

 

„Ja nemám v princípe čo meniť na tom, čo ma z pohľadu televízneho média najviac zaujíma. A asi takýto prístup odo mňa očakávajú aj ľudia. Naďalej sa teda budem venovať životným, a neraz veľmi ťažkým, príbehom ľudí... Nepochybujem, že sa nájdu takí, čo povedia – veď to je Modré z neba, akurát v inej farbe. Pokiaľ bude viac takých, ktorí budú mať z projektu radosť, budem spokojný," povedal Rozboril.

Relácia bude iná v tom, že chce do nej zapojiť viac známych ľudí. Aj v Modrom z neba boli známi ľudia. Neraz sa objavovali pri príbehoch tváre televízie ale aj politici, nechýbal ani premiér Robert Fico, či rôzni ministri.

Reprofoto Markíza

Odporúčame aj: Modré z neba prerástlo Markíze cez hlavu

V rozhovore pre Nový Čas sa vrátil aj ku kritike za citové vydieranie: „Koho citovo vydieram? Diváka, ktorý si môže prepnúť na iný program? Alebo tých ľudí v štúdiu, ktorí sa prišli podeliť o svoj ťažký príbeh? Ľudia povedia iba to, čo chcú povedať, neraz im pri strihaní ešte poradím, aby niektoré citlivejšie veci ani nedávali. Čo nechcú, aby tam nebolo, tam nie je. Tá hra je veľmi korektná, oni si sami určujú, čo nakoniec bude odvysielané. Vždy sme sa snažili vyberať príbehy ľudí, ktorí si nevedia pomôcť sami," povedal.

Rozboril na obrazovke Markízy skončil potom, ako sa nedohodol na ďalšej spolupráci s novým riaditeľom Mathiasom Settele. „Koncept relácie Modré z neba bol spôsobom spracovania zaujímavý. Prinášal kombináciu reálneho prostredia, v ktorom ľudia žijú, a štúdiovej šou. V minulosti to bola pre Markízu ideálna relácia, stredná cesta. V poslednom čase sa už však v istých prípadoch dostávala na hranu," povedal Settele v rozhovore pre Omédiách.com.