Po kauze, na ktorú upozornili novinárky, končí Zvolenská aj Zmajkovičová

Po kauze, na ktorú upozornili novinárky, končí Zvolenská aj Zmajkovičová Foto: reprofoto Markíza

Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská opúšťa ministerské kreslo. Na odchod z podpredsedníckej stoličky v parlamente vyzval Fico aj Renátu Zmajkovičovú. Tá sa rozhodla odstúpiť.

 


Redaktorka Veronika Folentová zo Sme a redaktorka Markízy Barbora Demešová priniesli v posledných dňoch informácie o tom, že Nemocnica v Piešťanoch kúpila predražené má nové CT-čko.
„Šesťstotisíc eur je rozdiel medzi cenou, za ktorú mohla kúpiť piešťanská nemocnica Alexandra Wintera CT prístroj na konci roka 2012 a cenou, ktorú napokon zaplatila," napísalo Sme.sk vo štvrtok. Podľa denníka Piešťanská nemocnica kúpila CT trikrát drahšie, ako sa takéto prístroje predávajú napríklad v Českej republike.

 

„ Drahé CT-čko v piešťanskej nemocnici odklepli priamo nominanti ministerky Zvolenskej, no a teraz sa pozerajte ako. Pred dvoma rokmi dosadila Zvolenská do správnej rady nemocnice troch svojich ľudí, medzi nimi aj známeho rapera. V tom čase už nemocnica nové CT vybraté mala, bolo o 600 tisíc lacnejšie," informovala Markíza.

Odporúčame aj: Ministerka nemá problém s kotolníkom, ale s redaktorkou Markízy

Podľa Markízy Piešťanskú nemocnicu má ministerstvo zdravotníctva pod palcom. V správnej rade sú zo šiestich členov až štyria nominanti Zvolenskej. V jej mene tu rozhoduje napríklad raper Ego alias Michal Straka, dvaja členovia správnej rady, ktorých zvolili zamestnanci, boli proti.
Na predražený nákup bola upozorňovaná ministerka, ktorá obchod nezastavila a v dozornej rade nemocnici je aj Renata Zmajkovičová zo Smeru.

Podľa Sme a Markízy drahé CT-čko dodala nemocnici firma Medical Group SK. Podľa obchodného registra sú jej bývalými konateľmi opäť poprední smeráci - predseda parlamentu Pavol Paška a smerácky košický župan Zdenko Trebuľa.

Róbert Fico dnes odvolal ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú. Vyzval tiež podpredsedníčku NR SR Renátu Zmajkovičovú, aby sa vzdala svojej funkcie v parlamente aj v dozornej rade nemocnice. Podľa TA3 sa Zmajkovičová vzdá funkcie.