Hríb: Dnešným zákerným rokovaním Mika definitívne pochoval a zabil Lampu

Hríb: Dnešným zákerným rokovaním Mika definitívne pochoval a zabil Lampu Foto: RTVS

RTVS dnes po rokovaniach s Hríbom neustúpila. Hríbovi povedala o hrozbe ďalšej pokuty za vysielanie Lampy s Jaroslavom Spišiakom.

 

 

Dnes popoludní (štvrtok) bolo stretnutie vedenia RTVS so zástupcami vydavateľstva .týždňa, ktoré malo vyriešiť osud pozastavenej relácie Pod lampou po sporoch, ktoré nastali medzi Mikom a Hríbom.

K rozhodnutiu o Lampe nedošlo. „Ďalší osud vysielania relácie Pod Lampou bude zrejmý, a RTVS o ňom bude informovať, až po ukončení všetkých rokovaní," napísala televízia v stanovisku pre Omédiách.com.

"Dnešným zákerným rokovaním Václav Mika definitívne pochoval a zabil Lampu v RTVS. Je mi to veľmi ľúto," reagoval Štefan Hríb pre Omédiách.com.

Viac: Podrobnosti o spore medzi RTVS a vydavatstvom .týždňa

„RTVS naďalej trvá na svojom stanovisku, že spoločnosť W Press nemôže byť dôveryhodným zmluvným partnerom RTVS a to nielen z dôvodov marketingových a obchodných aktivít vydavateľstva, na ktoré využíva formát Pod lampou, ale najmä v súvislosti so zodpovednosťou RTVS a jej hospodárením s verejnými zdrojmi," píše vo svojom stanovisku RTVS.

Odporúčame aj: RTVS vyhodila z programu Pod lampou

RTVS to, že nechce uzatvoriť zmluvu s vydavateľstvom, zdôvodňuje aj hrozbou pokút. Pričom Hríba na stretnutí informovali o hrozbe ďalšej pokuty za reláciu Pod lampou vo výške 150 tisíc eur za náhradu nemajetkovej ujmy za zásah do práv na ochranu osobnosti.

Ide o reláciu z roku 2011, v ktorej bol ako hosť vtedajší prezident policajného zboru Jaroslav Spišiak. Rada o relácii rozhodla, že nebola pri nej dodržaná objektívnosť a nestrannosť, za čo dostala RTVS ako sankciu povinnosť odvysielať oznam o porušení zákona. V súvislosti s touto reláciou je vedený aj súdny spor.