Arcibiskup dal stopku talkšou Adely Banášovej

Arcibiskup dal stopku talkšou Adely Banášovej Foto: TA3

Talkšou Adela Banášovej mala byť súčasťou pravidelného festivalu Lumen, ktorý bude v júni v Trnave.

 

 

Moderátorka Adela Banášová, ktorá patrí medzi najžiadanejších moderátorov všetkých televízií a tešia sa z nej nielen v jej domovskom Fun rádiu, ale aj časopise Zem a Vek, nemá všade dvere otvorené. Trnavský arcibiskup zariadil, aby ju vyškrtli z programu katolíckeho festivalu.


„Na žiadosť trnavského arcibiskupa Mons. Jána Oroscha nebude talkšou Adely Banášovej – Trochu inak súčasťou sprievodného programu Festivalu Lumen 2015," oznámili dnes na svojej stránke organizátori festivalu, čo si ako prvá všimla agentúra Sita.

 

Organizátori festivalu arcibiskupa poslúchli, rešpektujú ho, no nepáči sa im jeho žiadosť.

„V našom tíme sme stále presvedčení, že pozvať Adelu na Festival Lumen bolo správne rozhodnutie, ale rešpektujeme žiadosť arcibiskupa a preto rušíme jej zaradenie v programe," píšu organizátori na svojej stránke. Žiadajú od arcibiskupa aj písomné vyjadrenie.
Tým, ktorí po tejto zmene nechcú prísť a kúpili si lístky, vrátia vstupné.

Odporúčame aj: Nový Čas sa ospravedlnil arcibiskupovi Oroschovi za článok, že neuposlúchol Boha

Zároveň organizátori vysvetľujú, prečo volajú na festival aj osobnosti z „komerčného" prostredia: „Cieľom Festivalu Lumen je evanjelizácia mladých ľudí. Preto sa snažíme osloviť aj mladých, ktorí nie sú veriaci, aby videli a zažili príťažlivé svedectvo veriacich mladých. Za týmto účelom každý rok pozývame na náš festival aj známe osobnosti z komerčného sveta."

Aktualizácia o stanovisko arcibiskupstva (2.5.2015): Arcibiskup vysvetľuje, prečo si neželá Adelu Banášovú

Festival Lumen je open air festival gospelovej hudby, ktorý sa stal najväčším gospelovým festivalom v strednej Európe. Jeho organizátormi sú Domka - Združenie saleziánskej mládeže, Saleziáni don Bosca a Mesto Trnava.