Po siláckych rečiach končí spoluprácu s Attilom Véghom aj známy výrobca piva (VIDEO) Reprofoto ČT Prima News

Po siláckych rečiach končí spoluprácu s Attilom Véghom aj známy výrobca piva (VIDEO)

Biskupi majú nového hovorcu Foto: TK KBS

Doterajší dlhoročný hovorca KBS Jozef Kováčik ide do TV Lux.

 

 

Od 1. decembra bol vymenovaný do pozície hovorcu Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara. Nahradil v úrade doterajšieho hovorcu Jozefa Kováčika, ktorý bol vymenovaný za programového riaditeľa TV Lux, informuje TK Konferencie biskupov Slovenska.

Odporúčame aj: Hovorca katolíckej cirkvi končí. Ide do televízie

"Je mojou úprimnou nádejou, že služba, ktorú budem konať na tomto mieste, bude na osoh Konferencii biskupov i spoločenstvu veriacich, predovšetkým čo sa týka vzájomnej komunikácie so svetom médií. Teším sa na blízku spoluprácu so žurnalistami aj s každým, kto má úprimný záujem dozvedať sa informácie o katolíckej viere a živote našej Cirkvi," povedal nový hovorca.

Martin Kramara (36) je kňazom Žilinskej diecézy. Pochádza z Bytče. Teologické štúdiá absolvoval v Nitre. V rokoch 2003 – 2005 pôsobil ako biskupský ceremoniár v Nitre, v rokoch 2005 – 2007 ako kaplán vo farnosti Žilina-Mesto. V odbornom štúdiu pokračoval v rokoch 2007 – 2013 na Pápežskej univerzite Svätého kríža v Ríme, kde absolvoval licenciátne a doktorandské štúdium na Fakulte sociálnej inštitucionálnej komunikácie. V rokoch 2011 – 2013 pôsobil ako duchovný správca Slovenskej katolíckej misie v Ríme. Od roku 2013 pracuje ako redaktor v TK KBS a ako výpomocný duchovný vo farnosti Bratislava - Dúbravka.