Vysmiatou ženou bez rúška z tlačovky sa zaoberá polícia, RÚVZ aj nemocnica (VIDEO)

Vysmiatou ženou bez rúška z tlačovky sa zaoberá polícia, RÚVZ aj nemocnica (VIDEO) Reprofoto TA3

Ženu, ktorá si naplánovala antivaxérske predstavenie pred kamerami, už riešia úrady.

Do záberu tlačovej besedy o spustení očkovania, ktorú vysielali televízie naživo, sa podarilo dostať žene, ktorá si pred kamerami teatrálne dávala dole rúško a smiala sa. Bolo to v momente, keď Milan Dubaj, riaditeľ nitrianskej nemocnice, na chodbe ktorej sa tlačovka odohrávala, popisoval tvrdú realitu tejto nemocnice – covid malo viac ako 500 zamestnancov, ide o jednu z najzaťaženejších nemocníc, počet hospitalizovaných pacientov s kovidom sa pohybuje okolo 150 a má stále vzostupnú tendenciu. Keď hovoril lekár o skúsenosti zo štedrého dňa, keď nemocnica prijala 19 kovidových pacientov, z ktorých už 8 zomreli, trojica sa smiala a žena bez rúška kývala do kamery.“

Podrobnosti: Do živého vysielania zo spustenia očkovania sa dostala šíriteľka dezinformácií a ukázala, o čo jej vlastne ide (VIDEO)

Ukázalo sa, že šlo o plánovanú akciu adminky dezinfoskupiny, ktorá na facebooku vystupuje ako Janette Knošková. Na facebooku vysielala dvojhodinové video - ako sa v sprievode dvoch mužov pokúšala dostať rôznymi spôsobmi, bočnými vchodmi, do priestorov nitrianskej nemocnice na tlačovú besedu a prvé očkovanie. Čo sa jej aj podarilo. Dostala sa aj do živého vysielania priamo do záberu kamery naľavo od ministra, lekárov a vedcov. Po cca 20 minútach, krátko pred spustením samotného očkovania, keď sa partička snažila zamotať medzi lekárov, epidemiológov si ich všimol ochrankár a poslal ich z budovy preč.

Rúško si dáva dole po 9 minúte tlačovky:

Žena v živom vysielaní porušila viacero epidemiologických opatrení (lockdown, povinné nosenie rúška), jej chovaním sa podľa informácií Omediach.com zaoberá polícia a aj regionálny úrad verejného zdravotníctva. „Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre začal v tejto súvislosti konanie vo veci porušenia vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest. O súčinnosť požiadal aj OO PZ v Nitre a o vyjadrenie požiadal aj FN Nitra,“ povedala pre Omediach.com Katarína Tináková z RÚVZ v Nitre. Polícia prípady nenosenia rúška zdokumentuje a odstupuje na konanie RÚVZ.

Žena sa vo videu pochválila, že akciu so skladaním rúška pred kamerami plánovala. „Čakala som, že ma uvidíte v telke bez rúška, a tak sa aj stalo, ale musela som si ho dať späť, ma upozornili, to by bol pre nich prúser,“ povedala v streame, ktorý na facebooku počas celej akcie vysielala.

Reprofoto zo streamu Knoškovej.

„Dostali sme sa dosť blízko, čo som nečakala. Ale chcela som vidieť toho Krčméryho (prvý zaočkovaný - pozn.red.), ale tam ma nepustili, svine prašivé,“ hovorila vo videu, kde sa všetci traja sťažovali, že sa im nepodarilo vidieť očkovanie na vlastné oči, keďže ich vyhodili. No zároveň tvrdili, že očkovanie bolo len na oko, potom, že bolo bez ihiel, či že sa očkovalo vitamínmi.

Na záver streamu Knoškovej vidieť, ako odchytili pred budovou Krčméryho, ktorý s vedomím že hovorí s novinárkou, jej poskytol rozhovor a dokonca aj čokoládu s nápisom "ďakujem".

Pokúšame sa spojiť s Knoškovou, dva profily na facebooku, ktoré ešte včera boli aktívne, má nedostupné.