Pri znovuspustení bulvárneho Bleskově.cz. je aj Slovák

Pri znovuspustení bulvárneho Bleskově.cz. je aj Slovák Reprofoto

Vydavateľstvo Scandalist zo skupiny Scandal Media Group tento mesiac spustilo bulvárny denník Bleskově.cz.

 


Staronový titul chce byť konkurenciou k českým bulvárnym titulom ako je Blesk, AHA! a nedávno spusteným titulom Andreja Babiša, Expres.
Na projekte Bleskově.cz, spolupracuje aj Štefan Šperka, bývalý šéf oddelenia šoubiznisu v Novom Čase.

 

Bulvárny web Bleskově.cz vznikol v 2004, prevádzkovala ho spoločnosť Centrum Holdings, dnes sú-časť vydavateľstvá Economia. Doménu Bleskově.cz v roku 2015 kúpila skupina Scandal Media Group, vlastník vydavateľstva Scandalist a následne urobila relaunch projektu.

„Projekt Bleskově.cz s jedenásťročnou tradíciou zapadá do nášho portfólia on-line vydavateľských aktivít," hovorí spolumajiteľ skupiny Vítek Koldinský. „Veľký potenciál vidíme v budúcej tzv. Brand Extention značky Bleskově.cz," povedal spolumajiteľ Karel Vágner.

Redakčný tím tvorí štvorica interných ľudí - Marek Kuřina, Jitka Slavíková, René Kekely a Štefan Šperka. Šperka má zároveň na starosti obsahovú časť Bleskově.cz, redakcia má aj niekoľko externistov. „Spolu s Karlom Vágnerom a Vítkom Koldinským sme v marci minulého roka založili bulvárny portál so zameraním na šoubiznis VIPstory aj na Slovensku. Rozšírili sme spoluprácu aj v Českej republike. Bleskově.cz vnímam ako veľkú výzvu," povedal Šperka.

Štefan Šperka v minulosti pôsobil ako redaktor a šéf oddelenia šoubiznisu v denníku Nový Čas vydavateľstva Ringier Axel Springer. Na rovnakej pozícií pôsobil neskôr aj vo vydavateľstve 7 Plus (teraz News and Media Holding). Tam šéfoval aj víkendovej prílohe denníka Plus JEDEN DEŇ.