Herečka z kampane #MeToo sa ocitla v úlohe obvinenej

Herečka z kampane #MeToo sa ocitla v úlohe obvinenej Reprofoto youtube/OXS Official

Talianska herečka Asia Argentová, ktorá obvinením filmového producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho násilia rozpútala kampaň #MeToo, sama čelila obvineniu sa sexuálneho útoku.

 

Podľa denníka The New York Times jej hrozil žalobou kvôli údajnému sexuálnemu útoku o 20 rokov mladší herec a hudobník Jimmy Bennett. Štyridsaťdvaročná herečka nedávno spor urovnala tým, že mu zaplatila 380.000 dolárov, píše americký denník.

Bennett tvrdil, že Argentová naň sexuálne zaútočila, keď mal 17 rokov. Vzájomný spor medzi sebou obaja herci urovnali mimosúdne krátko potom, čo Argentová vlani v októbri denníku The New Yorker povedala, že Weinstein ju pred 20 rokmi na festivale v Cannes znásilnil. Weinsteinova aféra otriasla nielen filmovým svetom, keď prinútila mnohé obete sexuálneho zneužívania zveriť sa so svojimi traumami.

Argentová a Bennett si spolu zahrali už vo filme z roku 2004 Srdce je zradná suka, v ktorom stvárnili role matky -prostitútky a jej syna. Bennett tvrdí, že v roku 2013 mal sex s Argentovou v jednom kalifornskom hoteli. V Kalifornii je pritom zákonná veková hranica pre sex 18 rokov.

Bennett vo svojom oznámení zámeru podať žalobu údajne tvrdil, že styk bol pre neho traumatizujúci a poškodil jeho kariéru. The New York Times uviedol, že má k dispozícii aj selfie fotografiu zachytávajúcu Argentovou a Bennetta spoločne v posteli.