Britský režisér vycúval z natáčania najnovšej bondovky, kvôli nezhodám

Britský režisér vycúval z natáčania najnovšej bondovky, kvôli nezhodám Foto: FB James Bond 007

Britský režisér Danny Boyle nebude napriek pôvodným plánom natáčať najnovší film o agentovi Jamesovi Bondovi.

 

Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovali producenti snímky, ktorá sa mala začať točiť ešte tento rok. Dôvodom, prečo sa oscarový filmár na dvadsiatej piatej bondovke nebude podieľať, sú podľa výrobcov "tvorivé nezhody".

"Michael G. Wilson, Barbara Broccoliová a Daniel Craig dnes oznámili, že kvôli tvorivým nezhodám sa Danny Boyle rozhodol ďalej nerežírovať Bonda 25," uvádza sa na oficiálnom twitterovom účte filmu s odkazom na dvojicu producentov a predstaviteľa hlavnej úlohy dosiaľ nepomenovaného pokračovania špionážnej série. Podrobnosti k Boylovmu kroku producenti nezverejnili, sám režisér sa k tomu nevyjadril.

Britský filmár sa preslávil predovšetkým snímkou Trainspotting, zaujali ale aj jeho filmy Pláž, Steve Jobs či Milionár z chatrče. Posledne menovaný získal osem Oscarov, vrátane cien za najlepší film a réžiu.

Scenár k novému filmu o agentovi 007 je dielom Johna Hodge, s ktorým Boyle spolupracoval už na Trainspottingu. Premiéra filmu je plánovaná na jeseň budúceho roka. Hlavnú úlohu už po piatykrát stvárni Craig.