Pieseň k filmu Správa naspievala Sima Martausová, pozrite si fotky z natáčania klipu

Pieseň k filmu Správa naspievala Sima Martausová, pozrite si fotky z natáčania klipu Foto: DNA Production

Sprievodnú pieseň k filmu Správa naspievala a napísala speváčka Sima Martausová.

Klip k piesni Červené polia, ktorá bude sprevádzať aj kampaň k filmu, sa nakrúcal symbolicky v deň, keď si Slovensko pripomenulo 79 rokov od prijatia Židovského kódexu.

Film Správa produkčnej spoločnosti DNA je adaptáciou knihy Alfréda Wetzlera Čo Dante nevidel. Stvárňuje príbeh dvoch mladých slovenských židov, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Osvienčim a spísať podrobnú správu o tom, ako tábor smrti fungoval. Foto: DNA Production

"Pesničku som napísala necelé dve hodiny potom, ako som videla film Správa. Bol a stále to je neuveriteľne silný príbeh. V texte nájdete hlas odsúdeného. Prihovára sa ňou vojakovi, ktorý sa ho chystá popraviť - je jeho svedomím," povedala Sima Martausová.

"Sima dokázala napísať pieseň, ktorá presne vystihuje atmosféru filmu - cítiť z nej smútok, ale zároveň aj obrovskú nádej, osamelosť, ale silu nevzdať sa. Nakrúcame symbolicky v deň, kedy si pripomíname jeden z najčiernejších momentov našich dejín - prijatie židovského kódexu,“ povedal Rasťo Šesták, producent DNA Production. „Prešlo takmer osemdesiat rokov a my si stále nemôžeme povedať, že táto kapitola z dejín je už definitívne za nami. Práve preto je pre nás príbeh Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrbu taký dôležitý. Aby sme si znova uvedomili, ako ľahko sa zlo dostane do našich životov, aké hrôzy dokáže spôsobiť a aké ťažké je ho zo spoločnosti vykoreniť,“ dodal.