Zástupca šéfredaktora Trendu bude šéfovať Parlamentným listom

Zástupca šéfredaktora Trendu bude šéfovať Parlamentným listom Reprofoto RTVS

Bývalý šéfredaktor Profitu a dlhoročný redaktor a zástupca šéfredaktora Trendu sa rozhodol z ekonomického týždenníka odísť.

 

 

Podľa informácií Omédiách.com Igor Matloň odchádza z Trendu do Parlamentných listov, kde bude šéfredaktor.

"Áno, je to tak," potvrdil informáciu pre Omédiách.com Matloň. Ako dôvod uviedol, že v Trende je už posledných 12 rokov, a prišiel čas na zmenu. Na webe Parlamentnelisty.sk začína od 1. júna.

Foto: TrendIgor Matloň pôsobil vo viacerých redakciách. Veľkú časť svojho profesionálneho života pôsobil vo vydavateľstve Trend Holding (dnes vydavateľstvo News and Media Holding, ktoré patrí Pente) ako redaktor, zástupca šéfredaktora Trendu alebo ako šéfredaktor Profitu, ktorý tiež v minulosti patril pod Trend Holding*.

Odporúčame aj: Z Plus 7 dní odchádza šéfka oddelenia politiky - má inú predstavu o autorskej slobode

Web Parlamentnelisty.sk vznikol v roku 2015 ako sesterský web českého projektu parlamentnílisty.cz. Riaditeľkou vydavateľstva je Oľga Dúbravská, bývalá hovorkyňa televízie Markíza. Projekt konspiratori.sk zaradil web Parlamentnelisty.sk medzi konšpiračné weby, kde sú napríklad hlavnespravy.sk či zemavek.sk. Konspiratori.sk upozornili na to, že web Parlamentnelisty.sk šíri hoaxy, a publikuje pochybné správy. Vydavateľstvo sa ohradilo. Považuje zaradenie medzi konšpiračné weby za neprijateľné a obrátilo sa preto na súd.

Vo vydavateľstve Trendu pracoval v minulosti ako redaktor aj Marián Benka zakladateľ a redaktor webu Zemavek.sk, ktorý Konšpirátori.sk zaradili tiež na zoznam konšpiračných webov.

*autorka článku v minulosti pracovala pre vydavateľstvo Trend Holding