Bola alebo nebola dekanka Petranová vylúčená z fakulty?

Bola alebo nebola dekanka Petranová vylúčená z fakulty? Foto: FMK

Dezinformačný web Hlavnésprávy.sk napísal, že dekanku Fakulty masmediálnych vied Danu Petranovú z fakulty vylúčili.Nie je to pravda.

 

Ako zdroj informácie použil web slová šéfredaktora Zem a Vek Tibora Rostása vo vysielaní Slobodného vysielača.
Petranová sa pred dvoma rokmi zviditeľnila obhajovaním Rostása, ktorého pozvala jej fakulta na svoju odbornú mediálnu konferenciu.

Podrobnosti: Na konferenciu si fakulta pozvala konšpirátora Rostása

„Najnovšie však táto odvážna dekanka zrejme na svoju podporu slobode slova doplatila. Ako uviedol Tibor Eliot Rostás v relácii rádia Slobodný Vysielač, dekanka Petranová na univerzite skončila: “Stalo sa, že dekanku masmediálnej fakulty trnavskej Univerzity sv. Cyrila a Metoda jednoducho vylúčili, skončili s ňou minulý týždeň,” napísali pred pár dňami Hlavnésprávy.sk. Stanovisko dekanky ani univerzity nepriniesli.

Požiadali sme o vyjadrenie samotnú Petranovú aj vedenie univerzity.
Odporúčame aj: Dekanka FMK ku kauze Rostása na konferencii: Nenecháme sa spútať mainstreamom

Vedenie UCM informáciu o vylúčení poprelo, potvrdilo, že Petranová už na UCM nepracuje. "Pani doc. PhDr. Dana Petranová, PhD. skončila pracovný pomer na UCM v Trnave expiráciou pracovnej zmluvy dňa 30. júna 2018. V pozícii dekanky Fakulty masmediálnej komunikácie pôsobila kontinuálne 8 rokov čo je maximálna dĺžka akademickej funkcie podľa zákona o vysokých školách. Poverený výkonom funkcie dekana Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave je v súčasnosti doc. Ing. Rudolf Rybanský, PhD.,“ reagovalo vedenie UCM na otázky pre Omédiách.com.

Petranová na naše otázky nereagovala.