Šíri sa podvodná kampaň, ktorá zneužíva tvár Jaroslava Haščáka

Šíri sa podvodná kampaň, ktorá zneužíva tvár Jaroslava Haščáka Reprofoto FB

Bulvárny titulok o finančnej pomoci Slovákom a fotografia šéfa finančnej skupiny Jaroslava Haščáka, drahého auta a hôr - takto vyzerá status, pomocou ktorého chcú podvodníci vylákať od čitateľov stovky eur.

 

Na facebooku sa od začiatku decembra šíri cez sponzorované statusy podvodná kampaň, ktorej cieľom je vylákať od ľudí peniaze.
Pozornosť užívateľov sociálnej siete sa snaží získať cez prísľub rýchleho zisku peňazí.

Status, ktorý má viac ako sto zdieľaní, odkazuje na podvodnú stránku, ktorá má grafiku podobnú ako spravodajské stránky.

Celý obsah je klamlivý, je na nej vymyslený rozhovor moderátora TA3 Petra Bielika so šéfom Penty, ako autor textu je meno "Jozef Kuciak". Na stránke sú vymyslené citáty, falošná je aj diskusia pod článkom.

Ide o klasický podvod, ktorý má vylákať od ľudí peniaze  - aby investovali do podvodného virtuálneho  produktu. Požaduje od nich, aby zaplatili vstupný vklad minimálne 250 eur, ale aj osobné údaje a následne sľubuje profit z kurzových rozdielov.

Podobný podvod sa šíril tento rok už niekoľkokrát. Zneužíval meno speváka Branislava Jobusa ale aj moderátora RTVS.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.