Herec Clint Eastwood zažaloval niekoľko dodávateľov konopných látok

Herec Clint Eastwood zažaloval niekoľko dodávateľov konopných látok Reprofoto youtube Hot News 24

Slávny americký herec Clint Eastwood zažaloval niekoľko firiem, ktoré sa špecializujú na obchod s kanabisom či konopnými látkami. Podľa jeho právnikov firmy zneužili hercovo meno na propagáciu okrem iného nepravdivým tvrdením, že Eastwood ich produkty schvaľuje. Informujú o tom zahraničné médiá.

 

V žalobách podaných na federálny súd v Los Angeles sa okrem iného uvádza, že firmy šírili vymyslené články, podľa ktorých sa deväťdesiatročný hollywoodsky herec a režisér Eastwood vzdal natáčania, aby sa mohol sústrediť na biznis s CBD. To je kanabidiol, ktorý nespôsobuje intoxikáciu a má podľa lekárov aj mnoho pozitívnych účinkov.

Eastwood sa podľa žalôb nijako nepodieľa na produkcii, predaji ani propagácii CBD. Táto zložka sa vďaka liečivým účinkom často predáva ako doplnok stravy alebo sa pridáva do krémov a mastí.

Firmy, ktoré herca podľa jeho tvrdenia poškodili, majú podľa obsahu žalôb zaplatiť odškodné vo výške rádovo miliónov dolárov. Ide skoro o 20 prevažne malých producentov, ktorí sídlia v amerických štátoch Arizona, Kalifornia, Delaware a Florida. Ide aj o ďalších až 60 subjektov, ktoré môžu byť menované neskôr, uviedla s odkazom na podanú žalobu agentúra AP.

Clint Eastwood sa preslávil ako predstaviteľ osamelých kovbojov, drsných policajtov či v posledných rokoch dôchodcov. Úspech žne tiež v režisérskom kresle.