Polícia zverejnila nahrávku poplašnej správy a hľadá jej autora (AUDIO)

Polícia zverejnila nahrávku poplašnej správy a hľadá jej autora (AUDIO) Ilustr.foto: Polícia SR

Polícia sa obracia na občanov, aby jej pomohli vypátrať autora nahrávky poplašnej správy, ktorá sa šíri po sociálnych sieťach.

"Intenzívne pátrame po jej autorovi. Za trestný čín šírenie poplašnej správy mu hrozí väzenie," oznámila polícia.

Nahrávka začína slovami: „Práve som dostal info od jednej baby, ktorá sedí v krízovom štábe SR, a odporúča vám...“ Mužský hlas radí, aby si ľudia urobili nákup aspoň na dva týždne dopredu, lebo pravdepodobne už tento týždeň budú zatvorené všetky nákupné centrá a obchody a že v Bratislave bude okolo 1500 hliadukujúcich vojakov a že pravdepodobne bude vyhlásené stanné právo. Nie je to pravda je to hoax.

Podrobnosti: Nahrávky o 1500 hliadkujúcich vojakoch, uzatvorení Bratislavy, brufene, sú hoaxy. Nešírte ich (VIDEO)

 

Opdorúčame aj: Pozrite si 15 najčastejších mýtov, ktoré sa šíria v súvislosti s novým koronavírusom

Ako je možné polícii pomôcť?

1. Do súkromnej správy polícii pošlite: tipy na páchateľa + vaše celé meno, telefónne číslo a e-mailovú adresu, ak by sme vás chceli spätne kontaktovať.

2. Začnite vlastné vyšetrovanie: Spíšte si, od koho vám táto správa prišla. Kontaktujte odosielateľa a zisťujte ďalej, od koho to dostal on/ona. Nech sa aj on ďalej pýta. Potrebujeme zistiť čo najviac z tohto reťazca správ, aby sme sa dopracovali k pôvodnému autorovi. Všetky vaše zistenia nám pošlite do súkromnej správy: mená osôb cez ktorých správa putovala + + vaše celé meno, telefónne číslo a e-mailovú adresu, ak by sme vás chceli spätne kontaktovať.

Zaujíma vás zákulisie médií a nechcete naletieť na žiaden hoax, sledujte nás aj na Facebooku.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.