TO.doma vs. optický internet a DSL - aký rýchly internet si vybrať?

TO.doma vs. optický internet a DSL - aký rýchly internet si vybrať?

Doba, kedy bolo DSL pripojenie tým najlepším a najstabilnejším spôsobom, ako sa pripojiť na internet, je dávno preč. Rýchlosť, ktorá kedysi stačila takmer na všetko, sa dnes bude máliť aj bežným zákazníkom, ktorí rozhodne nepatria k notorickým sťahovačom gigabajtov dát.

 

Internet totiž využívame inak. Počítačové hry sú oveľa náročnejšie, rozlíšenie YouTube videí stúplo na Full HD či dokonca 4K a svoj priestor vo vašom pripojení si musí vydobiť aj Netflix či Spotify.

Kábel z domáceho routeru navyše zďaleka nesmeruje len do jedného PC v spálni. Váš počítač, notebooky vašich detí a pravdepodobne aj minimálne 3 či 4 mobilné telefóny, na ktorých displeji každý večer nájdete známu ikonu Wi-Fi pripojenia. A to ani nehovoríme o herných konzolách či smart televízoroch!  

Akú rýchlosť potrebujete?

Jednotlivé druhy pripojení dosahujú rozdielne rýchlosti. Samozrejme, optický internet dosahuje najvyššie teoretické maximá. Ľudia žijúci mimo väčších miest a na vidieku však často takúto možnosť nemajú.

SWAN im preto ponúka balíčky rýchleho LTE internetu TO.doma už od 9,99 eur mesačne. Takýto internet sa šíri vzduchom, no môže dosahovať rýchlosti až do 70/5 Mbit/s, ktoré sa s prehľadom vyrovnajú štandardnému optickému pripojeniu.

Inštalácia TO.doma je mimoriadne jednoduchá. Technik SWANu na fasádu alebo strechu vášho domu upevní malú LTE anténu, ktorá bude slúžiť ako prijímač signálu. Z nej už do vašej obývačky povedie kábel ukončený tradičným Wi-Fi routerom, na ktorý bezproblémovo pripojíte všetky svoje zariadenia v domácnosti.

Zriaďovací poplatok je symbolické 1 euro a za prenájom vonkajších zariadení či Wi-Fi routera neplatíte vôbec nič.

LTE internet TO.doma zvládne aj veľké výzvy

Staršie odhady Googlu uvádzajú, že na sledovanie bežného Full HD videa zo stránok YouTube potrebujete pripojenie s rýchlosťou približne 4 Mbit/s. Najlacnejšie TO.doma S to teda zvládne s dostatočnou rezervou. Na rozdiel od staručkého DSL pripojenia nespozorujete sekanie ani v prípade, že budete videá sledovať na dvoch počítačoch súčasne.

Pre náročnejších sú pripravené aj vyššie programy TO.doma M a TO.doma L. Tie uvítajú rodiny, kde sa večer pripája naozaj veľa zariadení súčasne alebo sťahujú veľké objemy dát. Potešia však aj filmových fanúšikov a majiteľov nových 4K televízorov. Streamovacia služba Amazon totiž pre sledovanie filmov v UHD rozlíšení odporúča približne 15 Mbit/s.

Prenesené megabajty v TO.doma nie sú nijako obmedzené.

TO.doma už v 300 mestách a obciach na Slovensku

LTE internet od SWANu využíva na svoje šírenie licencované pásmo s frekvenciou 3,7 GHz. Dostupný je už vo viac než 300 mestách a obciach na celom Slovensku. Na presnejšie overenie dosahu vo vašej lokalite použite tento formulár.