SWAN a BENESTRA prinášajú novú špičkovú ochranu proti útokom

SWAN a BENESTRA prinášajú novú špičkovú ochranu proti útokom Ilustr.foto: Swan

Profesionálna ochrana siete, ktorá nevyžaduje žiadny nový hardvér ani softvér. Riešenie nového spojeného operátora SWAN a BENESTRA prináša firmám prehľad o sieťovej prevádzke a umožňuje odhaľovať bezpečnostné riziká aj odrážať DDoS útoky.



Organizácie, ktoré využívajú služby telekomunikačných operátorov SWAN a BENESTRA, môžu odteraz jednoducho monitorovať dátové toky v rámci svojej internetovej konektivity, analyzovať správanie siete a chrániť technologickú infraštruktúru pred DDoS útokmi. Nová služba Network Control umožňuje chytrý monitoring siete a odrážanie kybernetických útokov, ktoré tradičné bezpečnostné systémy nezachytia a nezastavia.
„Potreba monitorovať, diagnostikovať a chrániť sieťovú prevádzku je dnes naliehavejšia ako kedykoľvek v minulosti, preto sme radi, že tieto možnosti sprístupňujeme zákazníkom ako komplexnú a zároveň cenovo dostupnú službu, ktorú si budú môcť dovoliť využívať aj stredne veľké organizácie. Služba Network Control umožňuje v rámci detekcie a odrazenia čoraz obľúbenejších volumetrických DDoS útokov veľmi rýchlu reakciu v jednotkách minút,“ hovorí Augustín Revák, technický riaditeľ spoločností SWAN a BENESTRA.

Viaceré štúdie aj nedávne reálne útoky potvrdzujú, že kybernetické hrozby sa dnes nielenže vyskytujú v nebývalom množstve, ale sú aj intenzívnejšie a spôsobujú čoraz väčšie škody. Podľa globálneho prieskumu spoločností KPMG a Harvey Nash je pritom „veľmi dobre“ pripravená na kybernetický útok iba jedna z piatich firiem. Na Slovensku zarezonovalo v poslednom čase nielen vyčíňanie ransomvéru WannaCry a rôzne typy tzv. cryptojackingu. Medzi najväčšie útoky z letného obdobia, ktoré sme odrazili patrili DDoS útoky na portál slovensko.sk a webové sídla Slovenského hydrometeorologického ústavu shmu.sk a RTVS rtvs.sk.

Zdroj: SWAN BENESTRA

 

Nová služba postavená na systémoch spoločností Flowmon Networks a F5 Networks prináša pre zákazníkov spoločností SWAN a BENESTRA ďalšiu pridanú hodnotu. „Hlavným prínosom je najmä zlepšená ochrana cenných podnikových dát a systémov pred pokročilými hrozbami, ako sú napríklad DDoS útoky, pri ktorých sa útočníci snažia znefunkčniť kritickú webovú aplikáciu alebo interný firemný systém. Takéto útoky môžu ohroziť reputáciu firmy, alebo spôsobiť určité finančné straty,“ dodáva Roman Čupka, Principal Consultant CEE a Country Manager pre Slovensko v spoločnosti Flowmon Networks. Naviac, vďaka reportom a historickým dátam získajú správcovia sietí úplný prehľad o ich využití a môžu lepšie rozhodovať o potrebných zmenách.

Riešenie Network Control je obzvlášť dôležité pre podniky, ktoré čoraz viac obsluhujú svojich klientov cez digitálne kanály, ako sú napríklad banky, médiá alebo poskytovatelia internetových služieb.