Jar je v plnom prúde. Vybehnite von aj s mobilom a týmito apkami!

Jar je v plnom prúde. Vybehnite von aj s mobilom a týmito apkami! Ilustr. Swan

Slnko a teploty pravidelne sa šplhajúce cez dvadsať stupňov nás lákajú von čoraz častejšie. Hoci by pobyt v prírode mal byť hlavne o relaxe a zlepšovaní si kondície, môžete si so sebou zobrať aj váš smartfón.

 

S týmito aplikáciami z nášho výberu totiž objavíte viac, zájdete ďalej a možno aj potešíte svojich najbližších.

Naplánujte výlet a cykloturistiku s Mapy.cz

Google Mapy v telefóne pozná asi každý, no za pozornosť stojí aj český klon s názvom Mapy.cz. Okrem bežnej navigácie do auta si ho totiž viete prepnúť do režimu turistických chodníkov a cyklotrás.

Môžete tak spokojne vybehnúť do lesa a GPS v mobile vám dá vždy presne vedieť, kde ste a ako ďaleko je to domov alebo k najbližšiemu bufetu. Novinkou je tiež automatické plánovanie trás - vyberte miesto štartu spolu s optimálnou dĺžkou výletu a cestu vám telefón navrhne úplne sám!

Mapy.cz

Aplikácia pre Android

Aplikácia pre iOS

Spoznajte kvety a rastliny s Plantnet

Alergici síce súhlasiť nebudú, ale jednou z najkrajších vecí na jari sú nepochybne rozkvitnuté lúky a záhrady. Vďaka moderným technológiám vôbec nevadí, ak biológia nepatrila k vašim najobľúbenejším školským predmetom. Názvy všetkých rastlín okolo môžete spoznať aj tak.

Stačí, ak si stiahnete aplikáciu Plantnet. Kvet s ňou jednoducho odfotíte a odošlete cez mobilné dáta na servery vývojárov, kde sa porovnajú s databázou flóry vo vašej oblasti. Slovensko bude patriť do západnej Európy.

Okrem latinských názvov väčšinou nájdete aj naše. No a ak si naozaj veríte, môžete automaticky rozpoznané výsledky potvrdiť a pomôcť tak ostatným používateľom Plantnet-u.

Aplikácia pre Android

Aplikácia pre iOS       

Zistite, kam sa pozeráte, s apkou Nájdi kopec

Nemusíte ísť rovno do Tatier, postačí vyliezť na niektorú z rozhľadní v Malej Fatre alebo kdekoľvek blízko vášho mesta. S aplikáciou Nájdi kopec postačí zamieriť fotoaparát vášho mobilu na horizont a interaktívna mapa vám ukáže názvy kopcov, ktoré vidíte pred sebou.

Na displeji nechýba ani informácia o ich nadmorskej výške a podľa svojich síl tak budete môcť zvážiť, či si na ne spravíte výlet počas ďalšieho víkendu.

Aplikácia pre Android

Alternatívna aplikácia pre iOS

Staňte sa amatérskym astronómom vďaka SkyView

Na rovnakom princípe funguje aj aplikácia SkyView, len ju budete musieť namieriť trochu vyššie a počkať až do západu Slnka. Vďaka fotoaparátu a rozšírenej realite vám totiž ukáže názvy planét a súhvezdí vo vesmíre.

Nájdete tak Mars, Jupiter aj Polárku, čím sa blysnete pred deťmi alebo manželkou počas romantických večerov vonku.

Aplikácia pre Android

Aplikácia pre iOS

Fitko, jóga alebo squash za jeden mesačný poplatok

Zapáčiť sa vám môže tiež slovenská aplikácia READY FOR SPORT. Ide skôr o službu, ktorá ale bude stále dostupná vo vašom mobile.

Autori sa dohodli s prevádzkovateľmi fitness centier, trénermi jógy a tenisovými kurtami, aby vám umožnili vstup do týchto športovísk aj bez toho, aby ste si sami vybavovali členstvo v každom z nich. Apka funguje ako obdoba tzv. multisport karty, kde platíte len jeden mesačný poplatok a následné vstupy do telocvične už máte voľné.

Základný balík s tromi vstupmi stojí 10 € mesačne. Neobmedzený vstup, kde môžete športovať hoci aj každý deň, vás vyjde 25 € na mesiac. Príjemnou možnosťou je však šanca všetko vyskúšať len za jedno euro ako nový zákazník. Využijú ju však skôr obyvatelia hlavného mesta.

Aplikácia pre Android

Aplikácia pre iOS

Vychutnajte si jarné dátovanie so 4kou

Všetky tieto aplikácie budú fungovať s akýmkoľvek pripojením na internet. Dostatok dát, ako aj voľných minút a SMS-iek doma a v celom Európskom hospodárskom priestore môžete mať napríklad vďaka novým paušálom SLOBODA od 4ky. Najlacnejší je už od 5 € mesačne.

Pre tých náročnejších máme nový paušál SLOBODA NEKONEČNO + za 20 € mesačne s nekonečnými MIN/SMS v celom Európskom hospodárskom priestore aj nekonečnými 4G dátami.

Pokiaľ sa nechcete vonku ani doma vôbec obmedzovať, bude pre vás ako ušitý paušál SLOBODA DÁTA s neobmedzenými 4G dátami v sieti 4ka za 12 € mesačne. Teraz ho môžete získať na prvý mesiac úplne zadarmo pri objednaní cez e-shop s novou SIM kartou.