Sociálne siete zaplavili paródie Ivanky Trumpovej (FOTO)

Sociálne siete zaplavili paródie Ivanky Trumpovej (FOTO) twitter @ashtonpittman

Trápny moment na summite G20 vyústil v paródie Ivanky Trumpovej.

 

Dcéra amerického prezidenta Donalda Trumpa, Ivanka Trumpová sa na sociálnych sieťach stala cieľom posmeškov, keď sa cez víkend objavilo video zo summitu krajín G20 v japonskej Osake. Na ňom sa Trumpová neúspešne snaží začleniť do konverzácie medzi britskou premiérkou Theresou Mayovou, kanadským premiérom Justinom Trudeauom, prezidentom Francúzska Emmanuelom Macronom a šéfkou Medzinárodného menového fondu Christine Lagardeovou. Na internete sa v reakcii nato objavilo mnoho fotomontáží Trumpovej po boku slávnych osobností svetových dejín, napísal denník The Guardian.

Snímky uťahujúce si z dcéry amerického prezidenta začali ľudia pridávať na twitter s hashtagom #unwantedivanka (# nechcenáivanka). K vytvoreniu fotomontáží predtým užívateľa vyzvala americká novinárka Erin Ryanová, keď napísala "prosím urobte niekto fotokoláže Ivanky, tej nepozvaných vterky", a doplnila viacero návrhov.

Na jednej snímke Trumpová drží mikrofón a sedí vedľa niekdajšieho britského premiéra Winstona Churchilla, amerického prezidenta Franklina D. Roosevelta a sovietskeho vodcu Josifa Vissarionoviča Stalina na Jaltskej konferencii ku koncu druhej svetovej vojny. Na ďalšej fotografii pokladá ruku na chrbát amerického černošského pastora a bojovníka za rasovú rovnoprávnosť Martina Luthera Kinga pred davom vo Washingtone, na ďalších sa zúčastňuje vylodenia v Normandii, sedí medzi vodcami Sovietskeho zväzu a Spojených štátov Michailom Gorbačovom a Ronaldom Reaganom, stojí na pódiu so skupinou Beatles alebo je ukrižovaná vedľa Ježiša.

Prezident Trump svoju dcéru Ivanku vymenoval v roku 2017 do svojho tímu, čo zdvihlo mnohým obočie, pretože nemá kvalifikácie, ktoré sa očakávajú u poradkyne prezidenta. V apríli Trump oznámil, že zvažoval navrhnúť Ivanku do vedenia Svetovej banky a poznamenal, že by bola skvelou veľvyslankyňou pri OSN. "Je to prirodzená diplomatka," povedal Trump. "Bola by napríklad skvelá v OSN," dodal.